Home Sport Gradonačelnik Pule: Ja sam od rođenja navijač Hajduka

Gradonačelnik Pule: Ja sam od rođenja navijač Hajduka

281
0

Hajduk je u nedjelju pobijedio Istru 1961 2:0 u prvom kolu SuperSport HNL-a. Kako se i očekivalo, na tribinama su navijači Hajduka bili su u većini, a zanimljivost je bila pojava gradonačelnika Pule Filipa Zoričića koji je došao na utakmicu u Hajdukovoj majici s natpisom ‘sloboda navijačima’. To je izazvalo brojne reakcije pa se Zoričić obratio na Facebooku. Poruku prenosimo u cijelosti.

“Moj osvrt na temu majice koju sam nosio na jučerašnjoj utakmici. Ne pada mi napamet pravdati se ili ispričavati, već samo iznijeti motive. Majica koju sam nosio nije nikakav performans, nego podrška ljudima kao Mate Prlić, koji su nevini ležali u zatvoru. Majica nema nikakva niti navijačka niti klupska vidljiva obilježja i koliko ja znam podrška je svim nogometnim gledateljima kojima bi se slično dogodilo.

Ovo je čista podrška pravdi, samo to! Bio bih najveća budala majicom ponižavati nekoga ili pak omalovažavati naše domaće navijače ili naš klub.

Nije mi se sviđao stav press menagera kluba o obilježjima drugoga kluba na stadionu, jer Pula je uvijek bila dobar i pristojan domaćin, a posebno, moram reći, prema navijačima Hajduka, jer ih je tu puno. No, unatoč toj odluci, nije bilo problema na ulazu. Svi znaju da se neću ulizivati nikome da bi me netko volio ili ne. Ja sam od rođenja navijač Hajduka, ali time neću i ne želim biti teret kao gradonačelnik, ali moj stav je jasan i to neću mijenjati da bih se drugima svidio, dapače.

Da na tekmu nosim dres Istre, kad igra Hajduk, bio bih najgori mogući populist i bila bi to loša priča, kao i da dolazim u dresu Hajduka. Demoni itekako znaju koliko ih poštujem i tu nema ograda, a meni najdraži trenutak je napokon ulazak naše djece iz Istre u igru pa sam iz radosti i poštovanja ustao pozdraviti ih. I tu je moj stav jasan oko svega, od početka. Sve ostalo je patetika. Hvala/Grazie.”

Previous articleMladenku na vjenčanju u Iranu metak pogodio u glavu. Pala u komu i umrla
Next articleFOTO: Pogledajte kako su oslikani zidovi parka Pomerio!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here