Home Najnovije Gradonačelnik zadovoljan riječkim gospodarstvom, opozicija nezadovoljna gradonačelnikom

Gradonačelnik zadovoljan riječkim gospodarstvom, opozicija nezadovoljna gradonačelnikom

934
5

Riječko Gradsko vijeće je gradonačelnikovo izvješće prihvatilo bez podrške opozicije. Dok su vijećnici HDZ-a bili protiv, PGS i Lista za Rijeku su ostali suzdržani. Opozicijski vijećnici gradonačelniku predbacuju odgovornost za pogrešnu strategiju razvoja grada te neaktivnost ili nesposobnost u dovođenju novih investicija.


foto: rijeka.hr

S druge strane, Obersnel je izrazio optimizam temeljen na podacima FINA-e za prvih devet mjeseci prošle godine, koji ukazuju na bolje rezultate u poslovanju riječkih poduzetnika u odnosu na prošle godine.

Tomislava Zečević-Pedić (HDZ) naglasila je kako se nigdje u izvješću ne spominje smanjivanje sredstava za različite programe, počevši od javnih potreba u sportu i kulturi – Nikad ovom Gradskom vijeću nije izloženo praznije izvješće, zaključila je vijećnica HDZ-a.


foto: rijeka.hr

Nikola Ivaniš (PGS) zamjerio je u ime kluba vijećnika PGS-a da nisu spomenute tvrtke koje su propale ili su u problemima, niti je u izvješću bilo riječi o gubicima radnih mjesta u Rijeci. Ocijenio je da je Rijeka i dalje u stagnaciji te da bi trebalo pokretati otvaranje proizvodnih pogona.

Danko Švorinić (Lista za Rijeku) je kazao kako ga gradonačelnikova izvješća podsjećaju na informativni program Kanala Ri – površno nabrajanje događaja bez ulaska u ključne problema.
– Gradonačelnik nam se proglasio nenadležnim za gospodarstvo shvaćajući svoj posao kao organizaciju evenata, funkcioniranja hladnog pogona i raspodjele onoga što kapne u proračun. U Listi za Rijeku bi više voljeli vidjeti gradonačelnika koji svoj posao vidi i u aktivnosti na lobiranju za izgradnju nizinske pruge i razvoj luke, iskorištavanja gradskih neiskorištenih industrijskih prostora i rješavanje pitanja funkcionalnog okrupnjavanja sa susjednim jedinicama lokalne samouprave, zaklučio je Švorinić. (rijeka.hr/rd)

5 COMMENTS

  1. Ovaj grad kontinuirano tone, a Gradonačelnik je zadovoljan. Takozvana opozicija HDZ je protiv, a njihov Predsjednik i dalje služi vlasti SDP-a. Kako? Pa On i Pavao Komadina na stup srama guraju tajkuna koji je to postao i uz pomoć SDP-a. Tajkun je izlicitirao a njemu su trebali restoran puniti i promet činiti turisti koje je izmislio Predsjednik HDZ-a Rijeke i nemoguća politika turizma, koju je osmislio SDP u tipičnom postkomunističkom gradu Rijeci. Jugoslavija u malom? Kao HDZ je odbacio Obersnelov izvještaj, a Ivaniš i onaj boćaš su rekli svoje. Lista je rekla svoje. I na koncu i PGS i Lista su bili suzdržani, da vlast u Rijeci ne bi dobila previše negativnih poena. Ne daj Bože da ih netko uzdrma. Rijeka je bastion Jugoslavena, Partije i ostalih nostalgičara.

  2. Eto gledam sliku gore i čitam. Jedan brat Ivaniš fingira opoziciju SDP-u, a drugi brat Ivaniš u vlasti SDP-ovac. To me sjeća na ratna vremena ww2, gdje je jedan brat u partizanima a drugi u ustašama. No, griješim i jedan i drugi brat Ivaniš ovdje igraju za istu stranu.Da nebi bilo zabune ima tih lažnjaka puno. Naprimjer u riječkom HSLS-u. Dvojka Dundović i Glavan formalno u HSLS-u, a stvarno služe interesima SDP-a.

  3. Oprostite, ali vlast u ovom gradu nema stvarne opozicije. Sve je to na formalnoj razini, u svrhu opstanka vlasti u ovom gradu. Obersnel, Ksenija i Slavko imaju apsolutnu vlast, ali u ime interesa koji stoje iza njih, odnosno tko u ovom gradu koji tone može razlučiti što se događa? Jedno je sigurno, građani tonu ili odlaze u rodne krajeve, a oni postaju sve moćniji.

  4. Konačno da danas 27.2.2012. u biltenu SDP-a zvanom Novi list pročitam nešto dobro od Obersnela: GUP predviđa da će na prostoru pogona INE biti područje lučkih djelatnosti. Naime, Rijeka je luka, odnosno luka je Rijeka. Rijeka ne može i ne smije biti spavaonica. Od čega će naša djeca živjeti i gdje će raditi, ako ostanemo i bez glavne odrednice grada luke i pretovara roba.
    OK. gradit će se Terminal na Zagrebačkoj obali, ali to će biti svjetski terminal samo sa zemljištem uz, a to je zemljište INE. I druga pogodnost zemljište od INE se može KOMPEZIRATI sa djelom vlasništva države u INI, jer je INA odustala od proizvodnje na Mlaki.
    Znači danas su POVIJESNI preduvijeti da Rijeka trajno opstane kao velika luka danas u Hrvatskoj, sutra u Europi.

    Neki bi male poduzetnike, neki malu marinu, neki stambene jedinice, neki uslužne djelatnosti, a ja sam protiv ne zato što i to ne bi bilo dobro, već samo zbog toga što moramo iskoristiti KOMPARATIVNE prednosti Rijeke, kao luke.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here