Home Vijesti Gradsko vijeće polemično o Rijeka sportu

Gradsko vijeće polemično o Rijeka sportu

874
0

Na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća prije ljetne stanke većinom glasova je usvojeno Izvješće o poslovanju trgovačkog društva Rijeka sport d.o.o. za 2009. godinu. Protiv su bili vijećnici HDZ-a, a suzdržani PGS i Lista za Rijeku. Glasanju je prethodila polemična rasprava u kojoj je Hrvoje Burić (HDZ) kazao da je izvješće namješteno, a da tvrtka Rijeka sport ima neku drugu svrhu od one koja je u stvarnosti navedena, naglasivši pritom da će izgradnjom stadiona na Rujevici koji će koštati 260 milijuna kuna, a koji nikome neće biti potreban Grad nastaviti besmislena ulaganja dok nam nedostaju vrtići, nazvavši takav način upravljanja gradom ‘Oberlandom’.


foto: rijeka.hr

Nikola Ivaniš (PGS) kazao da je njegova stranka (PGS) angažirala revizore koji su Izvješće ocijenili nelogičnim i netočnim zatraživši na uvid ugovor između TD Rijeka sport i tvrtke S Immorent Leasing kojem je Rijeka sport prodao pravo građenja Centra Zamet.

Danko Švorinić (Lista za Rijeku) se osvrnuo na propuste u održavanju i izgradnji objekata koje na kraju plaćaju porezni obveznici. Švorinić je istaknuo da je Grad između opcija izgradnje skupih objekata za vrhunska sportska natjecanja ili jeftinijih za sport i rekreaciju građana izabrao najgoru opciju – skupe objekte koji neće moći ugostiti vrhunska sportska natjecanja.
– Bojim se da privatnim novcem nitko ne bi kupovao peglicu po cijeni Mercedesa, a upravo se to dogodilo u slučaju centara Zamet ili Kantrida koji su skuplji od dvorana u Poreču ili kompleksa bazena u Trstu, a na kojima se za razliku od Rijeke mogu održavati vrhunska sportska natjecanja.

Gradonačelnik Obersnel je odgovorio da smatra kako se ne bi trebalo olako nabacivati izrazima “namješteno” i “netočno”, te da ukoliko oba vijećnika raspolažu informacijama o kršenju zakona, neka se obrate državnom tužilaštvu ili MUP-u. Obersnel je najavio da sva trgovačka društva u vlasništvu Grada pa tako i Rijeka sport očekuje okretanje prema komercijalnim aktivnostima u smislu iskorištavanja slobodnih termina u objektima i pokretanje novih aktivnosti za koje je društvo registrirano.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here