Home Najnovije Linić izabran da nadzire privatizaciju!

Linić izabran da nadzire privatizaciju!

791
3

Nadzorni odbor Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) na današnjoj je konstituirajućoj sjednici za predsjednika jednoglasno izabrao Gorana Marića (HDZ), a za potpredsjednika Slavka Linića (SDP). Članove NO HFP-a prošlog je tjedna imenovao Sabor, a danas se sastao prvi puta od 2004., kada je bivši saziv održao konstituirajuću sjednicu, nakon koje se više nije sastajao.

Po Zakonu o HFP-u, to je tijelo dužno nadzirati zakonitost rada HFP-a i o tome jednom godišnje izvještavati Hrvatski sabor, no to se do sada nije događalo. Marić je, međutim, danas najavio da će se sljedeća sjednica održati već u rujnu, nakon čega će NO HFP-a u redovnom roku podnijeti izvješće Saboru.

Na novinarsko pitanje zašto se godinama odgađalo konstituiranje tog tijela, predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Andrija Hebrang objasnio je da to nije bilo moguće jer HFP nikad nije zatražio imenovanje novog NO-a.

“Otkud smo mogli znati da je NO-u istekao mandat. Čim nas je HFP o tome obavijestio, Sabor je imenovao članove NO-a”, rekao je Hebrang, koji je i sam bio u prošlom sazivu NO HFP-a. (Nacional)

3 COMMENTS

  1. Dali lisici da čuva kokošinjac , zaista svašta !
    Čovjek koji je dokazano pomagao franoliću , uzeo dio para od privatizacije INE ( samo na kamatama) sada treba suditi tko je prav , a tko kriv?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here