Home Vijesti ‘Hrabrost je i odabrati nenasilje’ u spomen na ubojstvo Simkea i Aleksandra

‘Hrabrost je i odabrati nenasilje’ u spomen na ubojstvo Simkea i Aleksandra

1501
7

Vijećnik Liste za Rijeku Danko Švorinić podsjetio je na Aktualnom satu na činjenicu da su se prošle godine dogodila dva teška ubojstva u kojima su izgubljena dva mlada života Vitomir Jovičić Simke i Aleksandar Abramov. Švorinić se osvrnuo i na reakciju javnosti te na brojne inicijative da se događaj obilježi kao opći stav građana protiv nasilja istaknuvši i zadnju inicijtaivu pokrenutu od Abramovih prijatelja koju je Odbor za mjesnu samoupravu kojem je na čelu uputio Gradonačelniku na operacionalizaciju.


Grafit nakon Simkeovog ubojstva

Gradonačelnik Obersnel je odgovorio kako je već donesena odluka i da će se vrlo skoro na mjestima nemilih događaja – Trgu Svete Barbare i kod mosta na Rječini biti postavljene znak ‘Hrabrost je i odabrati nenasilje’. (rd)

7 COMMENTS

 1. Gledam jučer na Kanalu Ri prijenos Aktualnog sata, gledam vijećnike Liste za Rijeku i mislim o prigovorima Miće Antolovića na račun rada Švorinića i Pešuta. Dojam je da je Mićo u pravu. Ili je njima bilo vruće, ili su oni postali konstruktivna opozicija na tragu Nikole Ivaniša. Čini se da od njega nisu trebali ni odlaziti. Tim više što je Nikola Ivaniš pitao za dvoglavog orla na Gradskoj uri, a što je to jedno od žešćih pedizbornih obećanja Liste za Rijeku. Do kraja ovog mandata Pešut i Švorinić, kako su krenuli, bit će u potpunosti neprepoznatljivi, a možda uđu i u koaliciju s Obersnelom i Ivanišom zajedno.

 2. što se babi htilo, to se babi snilo…ne bih rekao da je ostatak rasprave o rijeka sportu opravdao tvoju tezu. vezano za dvoglavog orla, možeš li mi objasniti na koji način opozicijska stranka može ispuniti predizborno obećanje ako je u – opoziciji?

 3. klasika političkog marketinga koju plasiraju oni koji drže poziciju kada im se javi konkurencija za koju procjene da može biti opasna:
  1. Ignoriranje – tko su oni?? (početna faza nakon osnivanja)
  2. Ma neće ta šaka jada prec prag, ne bacajte glasove na njih (uoči prvih izbora)
  3. Ma sve je to isto sranje, isti su ko i svi ostali (to je otprilike sada)
  4. Opasni su za državu/grad (tu već postaje vruće za one protiv kojih se borite 😉

  držte se, držim vam fige da s točke 3. što prije pređete na 4 😉

  p.s.
  slinix, ne mislim da si dio ekipe koja to planski radi ali mislim da si popušio njihovu foru

 4. Gledajte, od gradskih vijećnika koji su u opoziciji nije nerazumno očekivati puno kvalitetniji rad. Tim više što je Lista za Rijeku prvi put ušla u Gradsko vijeće i to s vrlo dobrim izbornim rezultatom. Ipak, da bi se ostvario bolji rezultat treba još više raditi. Grešku s upadanjem u kolotečinu svojevremno je napravio Treći blok koji je čak imao na čelu legendarnog Vladimira Bebića. Podsjećam da su oni 2001. godine dobili oko 11 posto glasova, a četiri godine kasnije znatno manje. Ne kažem da će se to dogoditi Listi za Rijeku jer je još dosta do kraja ovog mandata, ali da je vidljiv zamor materijala, vidljiv je. Sve se nekako poklapa s onim što je na njemu svojstven način iznio Mićo Antolović. Na Listi za Rijeku je da pokaže tko je u pravu. U ovom trenutku, a nije Lista za Rijeku baš toliko opasna da treba organizirati specijalni PR rat protiv Švorinića i Pešuta, bojim se da je Antolović u pravu. Meni osobno nije toliko bitno niti vjerujem da Lista za Rijeku može osvojiti vlast u Rijeci. Ali, kapu ću skinuti ukoliko odradi opozicijski posao na kvalitetan način. To je često puno teži i odgovorniji zadatak. I on podrazumijeva krvav rad. Panegirici na portalu Rijeka danas Listi za Rijeku neće pomoći, a kritika ne znači da je riječ o obavještajnom ratu koji po nalogu Vojka Obersnela provodi političko podzemlje koje je na platnom spisku mračnih riječkih sila koje su izmigoljile iz Linićevog šinjela.

 5. Gledajte, od gradskih vijećnika koji su u opoziciji nije nerazumno očekivati puno kvalitetniji rad. Tim više što je Lista za Rijeku prvi put ušla u Gradsko vijeće i to s vrlo dobrim izbornim rezultatom. Ipak, da bi se ostvario bolji rezultat treba još više raditi. Grešku s upadanjem u kolotečinu svojevremno je napravio Treći blok koji je čak imao na čelu legendarnog Vladimira Bebića. Podsjećam da su oni 2001. godine dobili oko 11 posto glasova, a četiri godine kasnije znatno manje. Ne kažem da će se to dogoditi Listi za Rijeku jer je još dosta do kraja ovog mandata, ali da je vidljiv zamor materijala, vidljiv je. Sve se nekako poklapa s onim što je na njemu svojstven način iznio Mićo Antolović. Na Listi za Rijeku je da pokaže tko je u pravu. U ovom trenutku, a nije Lista za Rijeku baš toliko opasna da treba organizirati specijalni PR rat protiv Švorinića i Pešuta, bojim se da je Antolović u pravu. Meni osobno nije toliko bitno niti vjerujem da Lista za Rijeku može osvojiti vlast u Rijeci. Ali, kapu ću skinuti ukoliko odradi opozicijski posao na kvalitetan način. To je često puno teži i odgovorniji zadatak. I on podrazumijeva krvav rad. Panegirici na portalu Rijeka danas Listi za Rijeku neće pomoći, a kritika ne znači da je riječ o obavještajnom ratu koji po nalogu Vojka Obersnela provodi političko podzemlje koje je na platnom spisku mračnih riječkih sila koje su izmigoljile iz Linićevog šinjela.

 6. probaj i s trećim nickom, mozda argumenti budu još kvalitetniji 😉 ne znam što očekuješ od opozicijskih vijećnika, da skoče na debeloguzog gradonačelnika i zabiju mu očnjake u vrat, a sve da bi tebe doma zabavili dok gledaš prijenos na kanalu ri grickajući čipi čips? po meni, vijećnici liste za rijeku su među uvjerljivo najaktivnijima u vijeću. zapravo osim njih dvojice, ivaniša i burića, ne znam ni tko još sjedi tamo…a koliko će to honorirati birači, pokazat će izbori.

 7. vijećnici Liste za Rijeku su osvježenje u gradskom vijeću koje samo po sebi sliči na ustajalu baru. A Ivaniš i riječki orao je stara priča koje su se on i pgs odrekli. Da se i dalje ustrajno borio za riječka obilježja kao što se borio devedesetih u Rids-u ne bi mu ljudi odlazili iz stranke i osnivali nove.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here