Home Najnovije Guardian: Livaja je najkompletniji hrvatski napadač. Odrastao je ‘na skalini’

Guardian: Livaja je najkompletniji hrvatski napadač. Odrastao je ‘na skalini’

99
0

Engleski The Guardian objavio je veliki tekst o Marku Livaji, njegovim počecima, karijeri i renesansi u Hajduku, u koji se vratio u veljači 2021. godine. Sjajni nastupi na Poljudu donijeli su mu i povratak u hrvatsku reprezentaciju, s kojom je otišao na Svjetsko prvenstvo u Katar.

“Prije samo tri mjeseca Split je bio domaćin potpuno drukčijem Svjetskom prvenstvu. Na terenu pokraj bazena na Zvončacu, na kojemu golovi izgledaju čudno, a usred terena je stepenica visoka desetak centimetara, igralo se Prvenstvo svita u balunu na skalini. Igra se tri na tri u sjajnoj atmosferi”, piše The Guardian i nastavlja:

“U takvom okruženju krenula je nogometna karijera Marka Livaje koji je na njoj kasnije doživio i nogometni preporod. U ljetnim pauzama bi se iz inozemstva vraćao ‘na skalinu’, a njegovi klubovi to nisu znali. Nigdje se nije uspio skrasiti, čak ni u AEK-u, u kojem je bio proglašen igračem sezone. Vratio se u Hajduk, u kojem je postao superjunak.

Utakmice rješava potezima koji se inače mogu vidjeti samo na igralištima malog nogometa što, naravno, nije slučajnost. Hajduk zna za njegovu strast za malim nogometom i pušta mu da ga igra. Tijekom sezone ga možete vidjeti u raznim splitskim kvartovima kako igra mali nogomet.

Činio se kao sigurni starter za Hrvatsku protiv Maroka, ali ga je lakša ozljeda prebacila na klupu. No u nekom trenutku će sigurno igrati, ipak je on najkompletniji hrvatski napadač. Kod kuće, na skalini, pokraj koje mu je posvećen mural, svi će za njega navijati i brojati dane dok im se ne vrati.”

Podsjetimo, Livaja je na posljednjoj prvenstvenoj utakmici sa Slavenom zaradio hematom na bedrenom mišiću zbog kojeg je propustio pripremnu utakmicu sa Saudijskom Arabijom. No vratio se u puni program treninga i na raspolaganju je Daliću za utakmicu s Marokom.

Previous articleModrić: Samo neka Dalić bude kakav je bio i do sad
Next articleJeziva romansa: mumificirao zaručnicu, spavao 7 godina s njezinim mrtvim tijelom

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here