Home Sport Guardiola dovodi Gvardiola?

Guardiola dovodi Gvardiola?

64
0

Francuski Media Foot objavio je danas da se Manchester City vraća u utrku za dovođenje Joška Gvardiola. Pep Guardiola je oduševljen onime što je vidio od hrvatskog stopera na Svjetskom prvenstvu u Kataru i spreman je platiti svaku cijenu koju Leipzig postavi.

Kako objašnjavaju francuski kolege, ta volja Guardiole da plati koliko treba nije motivirana samo Gvardiolovim prezentacijama na SP-u, već i činjenicom da ga ne može dovest osim ako ne ponudi više od Real Madrida, Barcelone, Chelseaja, Bayerna i ostalih zainteresiranih klubova. Spekulira se da bi to morala biti svota od 120 milijuna eura fiksne odštete.

“Prema našim informacijama, City je već uvjerio Gvardiola i njegovu obitelj da je Manchester najbolje mjesto za nastavak karijere, ali i da je Guardiola spreman dati mladom stoperu minute koje su mu potrebne. To se, naravno, odnosi na mjesto u prvih 11 i to sa statusom glavnog igrača obrane”, navodi Media Foot i dodaje:

“Leipzig trenutno ne želi pustiti Gvardiola, njegovi čelnici stalno ponavljaju da ih transfer ne zanima još barem godinu dana, ali pitanje je hoće li biti tako odlučni kad City odluči pokucati na vrata kluba i pokazati svoju financijsku moć.”

Podsjećamo, Gvardiol je u Leipzig prešao uz odštetu od 18.8 milijuna eura. Dinamo prema ugovoru s Leipzigom ima 20 posto od Leipzigove zarade prilikom transfera Gvardiola u treći klub. Ako bi ga Leipzig prodao za spomenutih 110 milijuna eura, na tom transferu bi, u odnosu na uloženo u Gvardiola, zaradio 91.2 milijuna eura.

Dinamu bi pripalo 20 posto od tog iznosa, odnosno oko 18 milijuna eura. Dinamo bi tako na igraču koji mu je u seniorskoj momčadi proveo samo dvije sezone i odigrao tek 52 utakmice zaradio ukupno 39.04 milijuna eura.

Previous articleJapanska youtuberka snimila video o vožnji u Rijeci: “Voziti u Rijeci je daleko teže nego u Japanu”
Next articleRakitić o drami u Sevilli: Hm…kako ubiti samoga sebe!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here