Home Vijesti Gubitak 3.maja ogromnih 341 milijuna kuna

Gubitak 3.maja ogromnih 341 milijuna kuna

982
0

Brodogradilište 3. maj prošlu je godinu završilo s gubitkom većim od 341 milijuna kuna, dok je godinu ranije gubitak bio više nego dvostruko manji i iznosio je 159,6 milijuna kuna, pokazuju podaci iz nerevidiranog konsolidiranog financijskog izvješća objavljenog na Zagrebačkoj burzi. U dijelu izvješća namijenjenom pojašnjenjima i komentarima Uprave ne navode se razlozi takvog povećanja gubitka, već samo da je rezultat poslovanja, odnosno iznos gubitka, u skladu s planiranim, kao i da se likvidnost društva rješavakreditima uz državna jamstva.

Riječ je o konsolidiranom izvješću grupe 3. maj, koje uz brodogradilište obuhvaća i druge tvrtke, poput tvrtki 3. maj motori i dizalice i  3. maj ugostiteljstvo, no u izvješću se ističe da glavninu poslovanja grupe čini brodograđevna djelatnost.
 

Tako na brodograđevnu djelatnost otpada 95 posto ukupnih prihoda Grupe 3. maj, koji su u prošloj godini iznosili 1,43 milijarde kuna te su prema 2007. godini smanjeni za 7,6 posto.

Pritom su prihodi od osnovne djelatnosti smanjeni za 3,5 posto, na 1,36 milijardi kuna, dok su financijski prihodi prepolovljeni, odnosno smanjeni su za 48 posto, na 73,8 milijuna kuna.

Ukupni rashodi su pak u prošloj godini povećani za 3,7 posto, na 1,77 milijardi kuna.

Pritom su poslovni rashodi prema 2007. godini smanjeni za 2,3 posto, na 1,52 milijarde kuna, dok su financijski rashodi porasli za više od 68 posto, na 236,3 milijuna kuna, pod utjecajem negativnih tečajnih razlika te povećanih troškova za kamate i ostale financijske rashode. (Hina)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here