Home Top Vijest Haller novi-stari ravnatelj riječkog KBC-a

Haller novi-stari ravnatelj riječkog KBC-a

1199
0

Upravno vijeće KBC-a Rijeka na današnjoj je sjednici potvrdilo ono što se već neko vrijeme s priličnom sigurnošću naslućivalo, a to je da je za novog-starog ravnatelja KBC-a i za naredne četiri godine izabran prof. dr. Herman Haller, što će biti njegov treći mandat na rukovodećoj poziciji riječke bolnice, prenosi riječki Novi list. Natječaj je bio raspisan 29. svibnja, a stigle su tek dvije prijave: ona Hallerova i još jedna na ime Joze Rajkovače, koji je već postao poznat po činjenici da se često javlja na razne natječaje javnih službi, gdje je pretposljednji bio onaj za ravnatelja županijskog Doma zdravlja. Stoga je sve bilo ekspresno riješeno, a kako se manje-više o Hallerovom radu i planu sve zna, kandidati nisu ni izlagali svoje programe razvoja bolnice pred članovima Upravnog vijeća, kao što je to bio slučaj prije četiri godine.

– Odluku nije bilo teško donijeti, jer smatramo da je profesor Haller jako dobar ravnatelj koji uspješno vodi bolnicu, pa je procjena bila da nema razloga mijenjati ga. Njegov uspjeh s aspekta pacijenata svakako se vidi u očuvanju i podizanju dostupnosti zdravstvene zaštite kroz evidentno smanjivanje lista čekanja, za zaposlenike KBC-a je osigurao poštivanje kolektivnog ugovora i prava koja iz njega proizlaze, a i mi smo u ulozi države, Ministarstva zdravstva i osnivača bolnice zadovoljni, jer je uspio smanjiti dugovanja te se istovremeno povećalo zadovoljstvo pacijenata. Upravo smo na ovoj sjednici pored ostalih točaka imali i onu na kojoj se podnosio izvještaj o poslovanju KBC-a, iz čega se vidi da se bolnički sustav izvanredno uklopio u novi sustav plaćanja, koji je inače vrlo složen i zahtjevan, kazala je predsjednica Upravnog vijeća KBC-a Katja Matijević. Ona je dodala kako Hallerov stari mandat traje do 21. srpnja, a u tom vremenu se u Vijeću nadaju da će stići još i potrebna suglasnost Ministarstva zdravstva, tako da neće biti prekida u kontinuitetu rada ravnatelja. Odabrani kandidat, dr. Haller, izjavio je po završetku sjednice kako će, u najkraćim crtama, nastaviti tamo gdje je stao.

– Prije svega, planiram nastaviti postignutu visoku razinu kvalitete bolnice, u kojoj se godišnje liječi oko 47.000 pacijenata koji se zadržavaju u prosjeku 7,9 dana te gdje se u istom razdoblju ukupno obavi oko 750.000 kliničkih pregleda. Naravno da će mi i u narednom mandatu prioritet biti nastavak gradnje novih bolničkih kapaciteta na Sušaku, a sve u kontekstu postizanja optimalne zdravstvene zaštite bolesnika na jednom mjestu sa svim potrebnim specijalnostima. Također, nastavit ćemo i dobru suradnju s riječkim Medicinskim fakultetom te nastojati sačuvati kvalitetu postignutih odnosa s lokalnim vlastima, a i dalje ćemo raditi na zaštiti prava pacijenata i poboljšanju komunikacije između liječnika i bolesnika, sažeo je Haller osnovna načela svog plana za naredni mandat. Upitan kakva je trenutačna situacija na gradilištu buduće bolnice Haller je sa zadovoljstvom konstatirao da sve zasad protječe po planu, gdje bi do kraja godine trebala proraditi dijaliza u novoj zgradi, a nedavno su predani zahtjevi za izdavanje građevinske dozvole za objekt ginekologije i dječje zdravstvene zaštite, gdje će biti smješten i tehnički blok s kuhinjom i praonom. (novi list)

Previous articleMarko Tolja na Trsatskoj gradini
Next articleObersnel: Povećanje cijene vode – relativno prihvatljivo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here