Home Najnovije HDZ uzvratio SDP-u: Odakle Jovanoviću imovina od pola milijuna eura?

HDZ uzvratio SDP-u: Odakle Jovanoviću imovina od pola milijuna eura?

1172
9

Čelnici HDZ-a na popodnevnoj konferenciji za novinare zatražili su da SDP-ov zastupnik i predsjednik Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe suzbijanja korupcije Željko Jovanović iz moralnih razloga podnese ostavku kako bi to vijeće moglo raditi objektivno, a ne da se, kako smatraju, isključivo koristi u promidžbene svrhe SDP-a.


foto: hrt

Ističući kako se SDP panično boji riječi “nema zastare”, zamjenik predsjednice HDZ-a Darko Milinović upitao je da li netko od njih ćuti da je svatko nedodirljiv i da antikorupcijska borba kuca na sva vrata. Dodao je kako se Jovanović možda po zapovjednoj odgovornosti boji zbog slučajeva nezakonitog trošenja proračuna grada Rijeke od 149 milijuna kuna, ili zbog zaobilaženja Zakona o javnoj nabavi za više od 16 milijuna kuna, ili zbog nezakonite pretvorbe gradskih tržnica Rijeke kojima je proračun oštećen za više od 80 milijuna kuna.

Možda će se netko upitati i zašto je sportska dvorana na Zametu skuplja za 150 posto nego dvorane sličnih veličina u Hrvatskoj, rekao je Milinović koji je Jovanovića optužio da je kao član Upravnog vijeća KBC Rijeka zastupao interese jedne farmaceutske tvrtke. Smatra kako se Jovanović možda boji da će morati objasniti otkud mu dva stana u Rijeci vrijedna oko 360 tisuća eura te otkud mu vrijednosti u pokretninama i dionicama, od čega u Ininim 610 tisuća kuna.

Potpredsjednik HDZ-a i ministar mora, prometa i infrastrukture Božidar Kalmeta ocijenio je kako SDP uporno želi srušiti Vladu kako bi zaustavio borbu protiv korupcije jer su oni za to kad je ta borba u nečijem drugom dvorištu. Glavni tajnik HDZ-a i ministar zaštite okoliša Branko Bačić istanuo je da riječki SDP-ovci blate Vladu kad god se iz bilo koje ugledne svjetske financijske institucije ili časopisa objave podaci o pozitivnim gospodarskim kretanjima u Hrvatskoj. (HRT)

9 COMMENTS

  1. HDZ je uzVRATIo???? Kra-de-z-u je bolje da – VRATI ukradeni novac ovih jadnih,prestrašenih i oplačkanih građana ove jadne i isisane državice. Mamiću Vam hebem!!!!!! Jovo je lopina, ali je mala beba prema ovoj jako dobro organiziranoj mafijaškoj organizaciji.

  2. strašno je gledat i slušat kad smradovi napadaju smrada, nezna se ko je gori, dok Jovanović sa Obersnelom uništava Rijeku i nameće harač u vidu prireza Riječanima, dotle ovi smradovi iz hdz-a uništavaju ovu državu. To sve društvo je ne za zatvor nego za logor ili gulag u Sibiru i hdz i sdp

  3. marko je rekao sve, ali se ipak nadam da će nadolazeći izbori prodrmati sve tj.malo izmiješati karte

  4. kalmeta ,milinović ,i ovaj bez vlastitog stava koji govori samo što mu stranka kaže govore o POŠTENJU,stvarno dal može biti više ironije u tome nego šta je,netreba se ni osvrtat na to,oni su zadnji koji smiju o pravdi neš govorit,iako ni ovi iz SDP-a nisu anđeli ipak se nemogu uspoređivati s ovima

  5. Rijeko probudi se…… izadimo iz sijene ovih politickih idiota i lopova sa obije strane i vratimo sijaj nasem Gradu !!! Lopov je lopov …ukrao jednom ukrast ce i drugi put….

  6. ako lijevi pobijede opet ce bit-aha ostavili ste dugove,manjak nezaposlene ,to je vase maslo itd,itd…a oni ce i dalje mlatit praznu slamu.NEMAJU NIKAKVE PLANOVE ZA BUDUCNOST

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here