Home Vijesti HGSS-ovac napadnut na Platku: ‘Ispitivala me tužiteljica 30-40 minuta’

HGSS-ovac napadnut na Platku: ‘Ispitivala me tužiteljica 30-40 minuta’

164
0

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci izvijestilo je danas da je otvorilo istraživanje protiv 21-godišnjaka kojeg sumnjiči da je tijekom nedavne tučnjave na Platku počinio kazneno djelo teške tjelesne ozljede u pokušaju.

Zbog toga je danas ispitan i napadnuti HGSS-ovac Marko Grgačević.

“Pozvan sam kao žrtva. Bio sam s tužiteljicom 30-40 minuta. Nadam se da je ovo moje zadnje saslušanje, odnosno svjedočenje. Nitko to nije spominjao”, rekao je RTL-u.

“Dosta mi je to traumatično sve skupa”, dodao je.

“Još odlazim na neurološke pretrage pa ne bih govorio o detaljima. Vidjet ćemo sve za nekoliko dana kada nalazi budu gotovi pa da to riješimo”, odgovorio je Grgačević na pitanje kakvo mu je zdravstveno stanje.

Istražuje se 21-godišnjaka za kazneno djelo
Podsjetimo, policija je ranije objavila da će prekršajno prijaviti petoricu sudionika tučnjave na Platku, a među njima je i 21-godišnjak protiv kojeg je sada tužiteljstvo pokrenulo i kazneni postupak.

Tučnjava na Platku dogodila se nakon što su trojica mladića u BMW-u, driftajući po skijaškoj stazi, upala u dublji snijeg i zaglavila se. Zatražili su od jednog pripadnika HGSS-a da im izvuče automobil, a kada im je objasnio da to ne može učiniti, napali su ga i udarali.

Tužiteljstvo je tada izvijestilo da ih Policijska uprava primorsko-goranska nije izvijestila o tučnjavi na Platku, u kojoj su ozlijeđene tri osobe, o čemu su doznali iz medija pa je zatražena dostava pisanog izvješća o svemu utvrđenom.

Nakon analize zaprimljenog policijskog izvješća tužiteljstvo je odlučilo da su potrebni dodatni izvidi tučnjave na Platku nakon kojih će biti donesena državnoodvjetnička odluka.

Previous articleU 2022. godini građani prijavili 145 slučajeva vandalizma na području Rijeke
Next articleDinamo zainteresiran za Frigana, mogu li se na Rujevici slomiti za samo 2 milijuna?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here