Home Sport HNS odlučio o novom imenu HNL-a

HNS odlučio o novom imenu HNL-a

154
0

Vodstvo Hrvatskog nogometnog saveza održalo je u Solinu redovnu sjednicu Izvršnog odbora uoči utakmice Lige nacija između Hrvatske i Francuske koja se večeras igra na Poljudu. Na sjednici je donesena odluka o nazivu svih liga u HNS-ovoj natjecateljskoj piramidi.

Najviši rang hrvatskog klupskog nogometa do sad se zvao Hrvatski telekom Prva liga, a u novoj sezoni zvat će se jednostavno Hrvatska nogometna liga, skraćeno, HNL. Nazive mijenjaju i sve niže lige pa će se, pomalo zbunjujuće, druga, treća i četvrta liga zvati Prva nogometna liga, Druga nogometna liga i Treća nogometna liga. HNS je tako ostavio prostora da neko od tih natjecanja nosi i ime sponzora.

“Željeli smo izdvojiti prvi stupanj natjecanja, a opet dati dodatnu važnost nižim stupnjevima natjecanja. Odlučili smo prvom stupnju natjecanja vratiti prepoznatljivi naziv, Hrvatska nogometna liga, koji se uvriježio u javnosti i u medijima, čega smo bili svjedoci dok je naziv bio Prva liga, ali smo ipak svi govorili da je to HNL”, rekao je predsjednik HNS-a Marijan Kustić i nastavio:

“Time smo odali počast povijesti i prepoznatljivosti koju HNL ima, i pritom izbjegli međunarodne izraze poput ‘premijernog’ ili ‘elitnog’ koji u hrvatskom nogometu nemaju tradiciju. Također smo dali na važnosti klubovima drugog, trećeg i četvrtog stupnja te ćemo nastaviti sustavno jačati marketinške, promotivne i komercijalne aspekte svih natjecanja”.

Izvršni odbor prihvatio je odluku o raspodjeli sredstava od TV prava. Tako će najveći dio novca, 9.3 milijuna eura, ići prvoligašima, a ostatak drugoligašima, ženskom nogometu, futsalu i ostalim natjecanjima. Potvrđeni su i sudionici natjecanja od prvog do trećeg stupnja. Izvršni odbor je također donio odluku o kupnji umjetne trave potrebne za izgradnju sedam travnjaka u županijama diljem zemlje.

Previous articleŠef ruske državne agencije zaprijetio Crnoj Gori i Makedoniji balističkim raketama
Next articlePavičić i Murić potpisali za Konyaspor!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here