Home Vijesti HOK istražuje odvjetnika BBB zbog Fejs objave o navijačima AEK-a

HOK istražuje odvjetnika BBB zbog Fejs objave o navijačima AEK-a

427
0

Hrvatska odvjetnička komora (HOK) odgovorila je na upit Indexa vezano uz komentare Davorina Karačića, odvjetnika i radikalnog desničara, koji je na društvenim mrežama objavio reakciju na navijačko divljanje u Ateni koja se proširila regijom, ali i Grčkom. Komora je oformila disciplinski predmet protiv Karačića, evo što su nam odgovorili.

“Nastavno na vaš upit vezano za objave Davorina Karačića, odvjetnika u Zagrebu na njegovom Facebook profilu, a koje se odnose na sukob navijača nogometnih klubova Dinama i AEK-a, obavještavamo vas da je Disciplinsko tužiteljstvo Hrvatske odvjetničke komore povodom tih objava po službenoj dužnosti oformilo disciplinski predmet u kojem će se temeljem odredbi Statuta Hrvatske odvjetničke komore provesti izvidi protiv imenovanog odvjetnika radi utvrđenja postoje li osnove za donošenje odluke o pokretanju disciplinskog postupka.

Ujedno vas obavještavamo da vam nismo u mogućnosti dostaviti druge podatke o postupanjima Disciplinskog tužiteljstva Hrvatske odvjetničke komore protiv imenovanog odvjetnika, a sve zato što su temeljem odredbe članka 109. stavka 6. Statuta Hrvatske odvjetničke komore izvidi pred Disciplinskim tužiteljstvom Hrvatske odvjetničke komore tajni.

Disciplinski postupak pred disciplinskim tijelima Hrvatske odvjetničke komore propisan je odredbama Zakona o odvjetništvu i Statuta Hrvatske odvjetničke komore te se u disciplinskom postupku, temeljem odredbe članka 76. Zakona o odvjetništvu, na odgovarajući način primjenjuju odredbe Kaznenog zakona i Zakona o kaznenom postupku”, kazali su nam iz HOK-a.

Podsjetimo, Karačić je stao u obranu Bad Blue Boysa nakon nereda u kojima je nožem ubijen navijač AEK-a i to tako što je verbalno napao AEK-ove navijače, nazvao ih najvećim šljamom i narkomanskim i ljevičarskim otpadom. Inače, Karačić, osim što je odvjetnik Thompsona i nekih radikalnih desničara te je i politički angažiran na desnici, figurira i kao pripadnik Bad Blue Boysa te ih je i zastupao u prošlosti.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here