Home Sport Hrgović o Babiću: ‘Spor je i tehnički ograničen’

Hrgović o Babiću: ‘Spor je i tehnički ograničen’

88
0

Alen Babić doživio je težak poraz nakon što je u poljskom Rzeszówu pao protiv domaćeg boksača Lukasza Rozanskog u borbi za svjetsku titulu po WBC verziji. Poljak je navalio od početka borbe, a Babić se u tome nije snašao. Hrvatski boksač nije uspio vraćati udarce. Poljak ga je nemilosrdno mlatio nešto manje od dvije minute i natjerao suca na prekid borbe. Tu borbu pratio je i Filip Hrgović, koji je u intervjuu za Boxing News spomenuo Babića:

“Ne znam što da kažem. Mislim da je on, s boksačkim kvalitetama koje posjeduje, postigao i previše uspjeha i da se oko njega stvorio preveliki hype. Ne smatram ga sjajnim boksačem, tehnički je ograničen i spor. U ovoj borbi sam očekivao da pobijedi, ali nije bio mentalno pripremljen za pritisak koji nosi borba za titulu svjetskog prvaka.

Nije bio dobar tu noć, ali mislim da u svojoj dobroj izvedbi može pobijediti Rozanskog, koji nije ništa posebno. Šokirao ga je, a Alen nije pronašao izlaz iz te situacije. Kao što sam rekao, s obzirom na njegove kvalitete, napravio je dobar posao. Ima 11 pobjeda i jedan poraz, stvorio je ime, ponajviše zbog trash talka” usmjerenog protiv mene”, rekao je Hrgović pa dodao:

“Ne zanima me, mislim da on nije na mojoj razini. Imam neke druge smjerove i ciljeve u svojoj karijeri. Ja sam drugačiji level i drugačija vrsta životinje, te mislim da se ta borba nikad neće dogoditi.”

Hrgović je govorio i o potencijalnim budućim protivnicima: “Bio sam spreman za meč još u prosincu, ovo je vrlo frustrirajuće, najgore što se borcu može događati. Spreman sam i čekam, ali očito imamo problem s ugovaranjem borbe. Nadam se da ću uskoro biti u ringu, ali sve je to dio biznisa i ništa ne može slomiti moj duh”, rekao je Hrgović pa otkrio ime mogućeg protivnika:

“Krenuli smo u pregovore s Andyjem Ruizom za IBF-ovu interim titulu, ali to je propalo. Nije htio biti nokautiran, pobjegao je. Bile su mogućnosti za borbu s Oleksandrom Usikom, ali je on bio u pregovorima s Tysonom Furyjem i tjednima nismo znali što će se dogoditi.

Bilo je upitno hoće li se boriti za ujedinjenje titula ili s nekim od obveznih izazivača; hoće li to biti Daniel Dubois (WBA-ov regular prvak) ili sam ja sljedeći na redu. Izgubili smo neko vrijeme, ali se nadam da ćemo sada ići po IBF-ovu interim titulu.

Mislim da će Dubois boksati s Usikom, a ja za IBF-ovu interim titulu. Nisam siguran, čuo sam da postoji mogućnost da se borim s dečkom iz Australije, Demseyjem McKeanom. Vidjet ćemo, spreman sam za bilo koga, samo želim da se to dogodi što prije.”

Previous articleShakirin brat nasrnuo na Piquéa, situacija izmakla kontroli, morala intervenirati i policija?
Next article78 godina od likvidacije riječkih autonomista Blasicha, Sincicha i drugih

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here