Home Vijesti HRT-ov urednik smatra da je profesionalno što su prikazali ženu ubijenu u...

HRT-ov urednik smatra da je profesionalno što su prikazali ženu ubijenu u Splitu

5
0

Damir Smrtić, voditelj i urednik HRT-ove emisije Otvoreno, rekao je da je bilo profesionalno pustiti u jučerašnjem središnjem Dnevniku HRT-a kadar umiruće žene – žrtve brutalnog ubojstva u Splitu.

“Postupilo se po profesionalnim kodeksima, štitio se identitet svih, i žrtve i maloljetnog djeteta koje je bilo na toj snimci. Svi su bili, kako mi to kažemo, zamagljeni, odnosno blurani”, rekao je Damir Smrtić.

Prof. dr. sc. Marina Ajduković iz Studijskog centra socijalnog rada Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu rekla je večeras u Otvorenom da svatko od nas može imati građansku dužnost i savjesnost da prijavi nasilje i reagira kada čuje da se događa nešto što može ugroziti život ili sigurnost bilo koga.

“Ova situacija u Splitu je pokazala kako su građani, kupci, odmah priskočili u pomoć žrtvi. To je po meni bilo zaista na jedan primjeren način pokazano kako su ljudi hrabri, ne okreću glavu”, rekla je Ajduković, govoreći o videu s mjesta zločina koji je emitiran na HRT-u.

Podsjetimo, HRT je jučer u 19 sati u središnjem Dnevniku HRT-a prikazan kadar sa ženom koja bespomoćno leži na tlu trgodine.

U istom kadru prikazan je i ubojica Željko Đekić kojeg su pridržavali zaštitar i prisutni.

Snimka je emitirana nekoliko sekundi, a isti kadar je ponovljen u prilogu dva puta.

Lica prisutnih su zamagljena.

Na ovaj HRT-ov potez reagirao je i predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Hrvoje Zovko.

“Draga urednice i uredniče Dnevnika, i svi koji uređuju program na javnom servisu, pustiti kadar u kojem se vidi kako žrtva strašnog ubojstva u Splitu leži bespomoćno na podu, okružena ljudima koji joj žele pomoći, jest krajnje neetičan potez. To se ne radi! To nije smjelo ići van! Skandalozno! Iz principa neću objaviti tu sliku. Netko bi za ovo trebao odgovarati”, napisao je Zovko na Facebooku.

Previous articleNajluđa utakmica sezone u Italiji: 8 golova, 3 crvena, gol u 99. minuti!
Next articleMatija Babić optužio Tonina Piculu za plagijat i krađu intelektualnog vlasništva!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here