Home Vijesti Hrvat i Nijemac nestali na kajaku

Hrvat i Nijemac nestali na kajaku

315
0

Nadležne službe u području Lučke kapetanije Rijeka nastavile su danas potragu za hrvatskim i njemačkim državljaninom koji su nestali u četvrtak navečer u priobalnom području sjevernog Kvarnera, priopćili su iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Koordinirano traganje provode, osim riječke Lučke kapetanije, Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanje na moru (MRCC Rijeka), Postaja pomorske i aerodromske policije Rijeka (PPAP Rijeka) i Obalna straža.

“Akcija trganja započela je u četvrtak u 19,47 sati, nakon što je u MRCC Rijeka zaprimljena dojava o nestanku dvije osobe. Riječ je o državljaninu Hrvatske i državljaninu Njemačke, koji su se u popodnevnim satima kajakom kretali morem u području između Supetarske drage na Rabu, krčkim arhipelagom i Crikvenice.

Prva etapa potrage trajala je do kasno sinoć, a nastavila se jutros površinskim traganjem morem koje provode jedinice LK Rijeka i jedno plovilo PPAP Rijeka te jedan privatni brod. Osim njih, angažiran je zrakoplov tipa ‘Pilatus’, iz sastava Obalne straže”, stoji u priopćenju.

Previous articleOleg Butković postaje dopredsjednik Vlade!
Next articleDeni Jurić seli s Maksimira na Rujevicu?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here