Home Vijesti Hrvati iz Zambije ponovno u pritvoru zbog anonimne prijave iz Hrvatske!

Hrvati iz Zambije ponovno u pritvoru zbog anonimne prijave iz Hrvatske!

143
0

Hrvatski parovi koji su bili u zambijskom zatvoru pod optužbama za trgovanje ljudima sud u Ndoli jučer je pustio na slobodu uz uvjet da moraju napustiti tu zemlju u roku od 48 sati. No danas su ponovno uhićeni u zračnoj luci te su im oduzeti dokumenti. 

Kako doznaje Telegram, privedeni su jer je imigracijska služba reagirala na anonimnu prijavu koju je zaprimila. Navodno je riječ o anonimnoj prijavi koju je poslao neki hrvatski državljanin. Iako anonimna prijava ne bi trebala biti zapreka za deportaciju, parovi su ipak privedeni te su im oduzeti dokumenti.

Dok se anonimna prijava ne provjeri, parovi neće moći napustiti Zambiju, a hrvatsko Ministarstvo vanjskih i europskih poslova te Veleposlanstvo iz Pretorije ponovno su se snažno angažirali na slučaju.

Službenik za odnose s javnošću Odjela za imigraciju Namati Nshinka potvrdio je uhićenje parova iz Hrvatske.

“Mogu potvrditi da je osmero Hrvata ponovno uhićeno. Dobili smo nalog od Državnog tužiteljstva za novo uhićenje”, rekao je Nshinka.

Vinko Ljubičić, ravnatelj Uprave za konzularne poslove koja djeluje pod MVEP-om, ranije je za Index rekao kako nemaju puno informacija o tome što se dogodilo i da će hrvatski veleposlanik obaviti razgovore s nadležnim službama kako bi otkrili o čemu je točno riječ.

“Ono što znamo do sada je da su dobili rok da u 48 sati napuste Zambiju, putovnice su im bile vraćene, prošli su kontrolu na aerodromu i bili su pred ukrcajem. Onda se pojavila službenica iz migracija i rekla im da ih ne može pustiti. Zadržani su tamo. Što se dalje događa, ne znamo.

Previous articleHajduk tri tjedna bez Sahitija, Livaja upitan za iduću utakmicu?
Next articleUdala sam se za svog svekra zbog njegove mirovine: Nakon nekog vremena dogodilo se nešto odvratno

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here