Home Vijesti Hrvati u Kini pokrenuli donatorsku akciju za kupovinu 10.000 maski za Crveni...

Hrvati u Kini pokrenuli donatorsku akciju za kupovinu 10.000 maski za Crveni križ

409
0

Hrvati u Kini pokrenuli su akciju za prikupljanje 80.000 kn kojima bi se kupilo 10.000 KN95 maski za Crveni kriz i medicinsko osoblje.

U akciju se uključila i hrvatska ambasada: Pratimo i vašu hvalevrijednu akciju prikupljanja sredstava za nabavu zaštitnih maski za Hrvatski Crveni križ, koju od samog početka potičemo i iznimno cijenimo. Bit ćete pravovremeno upoznati s mogućnostima i načinima njezine dopreme u domovinu na jednom od sljedećih planiranih letova. Želimo joj puni uspjeh u postavljenom cilju, uz veliku zahvalu svima, uz posebno isticanje Vinke i Giacoma!

Inicijatori ove akcije su Vinka Palameta i njezin suprug Talijan Giacomo Giannetto te Alex Nardin koji je donirao kirurške maske.

– U Kini smo svi morali proći kroz ovu krizu iz prve ruke. To nam omogućuje nam da lakše i izravnije pronađemo i kupimo zalihe potrebne u Hrvatskoj. Sada je ključni problem što subjekti u Hrvatskoj ne mogu izravno kontaktirati ili platiti lokalne proizvođače niti organizirati otpremu. Naša uloga i naša prednost što smo sada ovdje je jedinstvena i to možemo iskoristiti u korist svih u domovini, istaknuli su.(livio defranza)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here