Home Mozaik Livio Defranza: Povratak života u Kinu (video iz Shenzena)

Livio Defranza: Povratak života u Kinu (video iz Shenzena)

1253
0

Najkritičniji dio epidemije koronavirusa u Kini sada je čini iza nas. Ažurirani podaci potvrđuju da je zemlja u pozitivnom trendu. Podaci koji se odnose na provinciju Hubei i njezin glavni grad Wuhan – polazište epidemije – govore nam da nisu zabilježeni novi slučajevi. Jučer se jedina lokalna epidemija dogodila u južnoj provinciji Guangdong, ali prema kineskim zdravstvenim vlastima, to je zbog slučaja uvezenog iz inozemstva.

Polako vraćanje u normalnost pokazuje i ovaj videozapis koji nam je poslao naš sugrađanin Livio Defranza, koji u Kini živi već četiri godine, zajedno sa svojom djevojkom Svetlanom koja je u Kinu došla iz Rusije. “Za vrijeme krizne situacije radio sam od kuće, sad sam opet u uredu”, kaže Defranza. U Shenzhenu, na jugoistoku Kine, modernoj metropoli koja povezuje Hong Kong s ostatkom kineskog teritorija, „gotovo svi još uvijek nose maske, iako se može primijetiti i sve više onih koji izlaze i bez te zaštite“.
Ova priča daje nadu da će koronavirus uskoro napustiti i Europu kao što se događa u Kini, gdje je sve i počelo krajem 2019. godine.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here