Sport

Hrvatska danas sa Srbijom za finale!

Hrvatska danas sa Srbijom za finale!

foto: andrej turina

Ono što se najavljivalo kao derbi cijelog turnira, dogodit će se danas na Kantridi od 19.00 sati. Hrvatska i Srbija u praktički polufinalu Europa kupa jer utakmica ove dvije momčadi odlučuje o pobjedniku skupine B, a pobjednik skupine će u nedjelju zaigrati u finalu u 20.30. To je jedna od posljedica još jednog lijepog predvečerja na Kvarneru. Raspoložena Hrvatska, u igri dostojnog svjetskog prvaka, Crnu Goru ostavila realno bez šanse za išta drugo osim časnog, ali solidno uvjerljivog poraza.

U odnosu na sraz s Francuzima dan ranije, očekivana izmjena u hrvatskom sastavu. Umjesto Hrvoja Benića u branički je red uvršten jasno Marko Macan što znači da je uz Benića na tribinama ostao treći centar Luka Lozina. Načelno, kada se pogleda jučerašnjih 13 Barakuda, to u ovom trenutku i jest naš najjači mogući sastav. U odnosu na svjetske zlatnike iz Budimpešte, nema jasno Sandra Sukna, te drugog centra Ivana Krapića čije je mjesto ‘zauzeo’ Josip Vrlić. Kvalitetom neupitno, ali i nešto što smo najavljivali još tijekom SP prošlog ljeta. Kod Crnogoraca je zamjetna bila također jedna izmjena u odnosu na 1. kolo i njihov sraz sa Srbima. Umjesto Saše Mišića, na 2 metra je izbornik Gojković ubacio Filipa Klikovca.
Rezultat prve četvrtine sugerira napadačku perfekciju Barakuda. Nije da se ne slažemo s tim, ali tih 3:1 (u biti je trebalo biti 3:0) je temeljeno na sjajnoj obrani. Ona daje sigurnost napadu, demotivira suparnika, u potpunosti zatvara ne samo vrata, već prilaze Bijačevom golu. Taj dio igre naše vrste nas je u prvih 8 minuta, malo je reći oduševio. Pokretno, požrtvovno, agresivno, s pomaganjem suigraču, krađom lopti. Sjajno! U napadu je trebalo proteći istina pet i pol minuta za prvi gol, a onda je krenulo. Xavi Garcia, pa Vukičević s igračem više kojeg je u kontri izborio Fatović, te Joković. To je trebao biti rezultat prve četvrtine, 3:0, a ne 3:1 jer su suci pogriješili. Priznali su gol crnogorskom centru Spaiću s tako očitom istekom vremena prve dionice. U redu, preživjet ćemo to.
Posebice stoga što je druga četvrtina obrambeno donijela presliku prvih osam minuta. Uostalom, plastično ćemo to dokazati. Bijač u prve dvije četvrtine nije imao niti jednu obranu! Ne zato jer je bio loš, već zato jer nije bilo potrebe. Suparnik jest triput pogodio i vratnicu, ali sve ostalo je zaustavio neprobojan hrvatski blok. U napadu pak nastavak laganog ‘trpanja’ i to u izvedbi Mare Jokovića dvaput. Dotad ukupno njegov šut 3-3. Jedini pak lošiji detalj iz treće donice je još jedan gol primljen u posljednjoj sekundi (Đurđić za 9:5). Dobro, sad možda i cijepidlačimo… Utakmica je tu ionako bila riješena.
Idemo sad na Srbe, a za njih dobiti valjat će odigrati čak i još bolje od dosadašnjeg. Mogu to Barakude, mogu.

HRVATSKA 10 CRNA GORA 5 (3:1, 2:1, 4:3, 1:0)

RIJEKA – Plivalište Zdravko Ćiro Kovačić. Gledatelja 600. Suci: Szekely (Mađarska) i Colombo (Italija). Opunomoćenici: Lonzi (Italija) i Perišić (Srbija)

HRVATSKA: Bijač (4 obrane), Macan, Fatović 1, Lončar, Joković 4, Buljubašić 1, Vukičević 2, Bušlje, Marinić-Kragić, Vrlić 1, Šetka, Garcia 1, Marcelić. IZBORNIK: Ivica Tucak

CRNA GORA: Lazović (3 obrane), Dr. Brguljan 1, Baničević, Petković, Đ. Radović, A. Radović 1, Popadić, Đurđić 2, Ivović, Klikovac, Čučković, Spaić, Šćepanović (5 obrana). IZBORNIK: Vladimir Gojković.

OSOBNE POGREŠKE. Hrvatska 9, Crna Gora 9. ISKLJUČENJE S PRAVOM ZAMJENE: Bušlje (32). ŽUTI KARTON: izbornik Tucak (30)

REALIZACIA IGRAČA VIŠE: Hrvatska 5-9 (55%9, Crna Gora 2-8 (25%)

Midas

View Comments (1)

1 Comment

  1. HRVATSKA

    April 8, 2018 at 17:21

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sport

More in Sport

Amerikanci potvrdili, Heber nastavlja karijeru u New Yorku

spMarch 20, 2019

Hrvoje Smolčić: Bila je ovo posebna utakmica za našu obitelj

spMarch 19, 2019

Heber putuje ‘preko bare’, već se oprostio sa suigračima!

spMarch 18, 2019

Bišćan: Odlična predstava unatoč svim problemima!

spMarch 17, 2019

FOTO: Tri komada u mreži Osječana!

spMarch 17, 2019

Zamet pobijedio s čak 13 pogodaka prednosti!

spMarch 17, 2019

Rijeka – Osijek: Bijeli dominantni na domaćem travnjaku

spMarch 17, 2019

Bišćan: Ekstra zahtjevna utakmica protiv Osijeka

spMarch 15, 2019

Komemoracija velikanu riječkog sporta Igoru Koprivnikaru

spMarch 13, 2019

Portal Rijeka Danas je godinama vodeći news portal Rijeke i Kvarnera s najaktualnijim novostima iz svijeta politike, sporta, zabave, kulture i biznisa. Možete nas pratiti putem web adresa www.rijekadanas.com i www.kvarnerdanas.com kao i putem naše facebook stranice: https://www.facebook.com/rijekadanas

Copyright © 2017 Rijeka danas.