Home Vijesti Hrvatska kreće u popuštanje karantene po regijama, evo što se prvo otvara

Hrvatska kreće u popuštanje karantene po regijama, evo što se prvo otvara

84459
3

Premijer Andrej Plenković jučer je poručio kako je ministrima naložio da pripreme mjere relaksacije iz svojih resora, a u konačnici će epidemiolozi odlučiti na koji način će se moći ili neće moći organizirati rad pojedinih sektora gospodarstva uz poštivanje sigurnosnih mjera.

Moguće je da će popuštanje mjera ići na regionalnoj razini. Ako neka županija nema novooboljelih, moguće je da će se u tim sredinama postupno otvarati tvornice i trgovine. Ministar gospodarstva Darko Horvat tako je spomenuo mogućnost otvaranja metaloprerađivačke industrije u Međimurju, a govorio je i o poljoprivrednim djelatnostima u Slavoniji.

Razmišlja se i o otvaranju pojedinih neprehrambenih trgovina s obzirom na veličinu ili broj zaposlenih. Primjer za to su trgovine s dječjom odjećom, knjižare, ali i neke druge manje trgovine, poput onih s tehnikom. Kada je pak riječ o obrtnicima, to će biti teže za organizirati. Naime, frizeri, kozmetičari i pedikeri su u fizičkom kontaktu sa svojim mušterijama, dok bi se, primjerice, neki drugi obrti poput urara možda i mogli otvoriti.

Već ranije se spominjalo i otvaranje javnog prijevoza (uz preporuku nošenja maski i stalnu dezinfekciju), a jučer je državni tajnik za sport Tomislav Družak rekao kako se od idućeg tjedna kreće s treninzima vrhunskih sportaša i onih koji treniraju na otvorenim prostorima, poput veslača, atletičara i nogometaša. Prioritet su vrhunski sportaši prve i duge kategorije kojih je u Hrvatskoj između 500 i 600.

Ove vijesti znače da bi se prvo u otvaranja krenulo upravo u našoj PGŽ s obzirom da ima najbolje rezultate u borbi protiv pandemije.

Previous articleČesi pod svaku cijene žele na Jadran, hrvatski i češki premijer razgovarali o modelima transfera
Next articleMatjaž Kek pristao na smanjenje plaće

3 COMMENTS

  1. Otvoriti sve uz pridržavanja strogih pravila ponašanja pučanstvo sa maskama i rukavicama ne nošenje 10.000 kuna, poduzetnicima i privatnicima oduzimanjem dozvole za rad pa da vidimo kako će se ponašati nema opraštanja i inspekcije da rade svoj posao savjesno.Hvala

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here