Home Sport Hrvatska od iduće sezone ostaje bez predstavnika u Europskoj ligi!

Hrvatska od iduće sezone ostaje bez predstavnika u Europskoj ligi!

193
0

UEFA je objavila detaljan plan za novu europsku sezonu, a prema njemu Hrvatska neće imati predstavnika u Europskoj ligi. Naime, Prvak Hrvatske igrat će u prvom kolu kvalifikacija za Ligu prvaka, a preostala tri hrvatska predstavnika (pobjednika Kupa, viceprvak i trećeplasirani) krenut će u kvalifikacijama novog natjecanja, odnosno startat će u drugom od četiri kvalifikacijska kola.

Hrvatska je zbog pada na Uefinoj ljestvici (20. mjesto) tako ostala bez predstavnika u drugom najjačem europskom natjecanju, osim ako prvak Hrvatske ne ispadne u kvalifikacijama za Ligu prvaka pa onda natjecanje nastavi u kvalifikacijama ili grupnoj fazi Europske lige.

UEFA je smanjila broj sudionika u Europskoj ligi s 48 na 32 i istodobno uvela Konferencijsku ligu u kojoj će se također natjecati 32 kluba. Pobjednik Europske lige izborit će direktan plasman u Ligu prvaka, dok će pobjednik Konferencijske lige sezonu iza toga igrati u Europskoj ligi.

Konferencijska liga podijelit će oko 240 milijuna eura, što je oko dva i pol puta manje u odnosu na Europsku ligu. Bit će osam skupina po četiri kluba, pobjednici skupina izborit će plasman u osminu finala, dok će drugoplasirane momčadi Konferencijske lige i trećeplasirane ekipe iz skupina Europske lige igrati play-off za preostala mjesta u osmini finala.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here