Home Vijesti 42-godišnjak javno poticao na na nasilje i mržnju

42-godišnjak javno poticao na na nasilje i mržnju

189
0

Policijski službenici I. policijske postaje Rijeka proveli su kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela prijetnje i javnog poticanja na nasilje i mržnju.
Policija ga sumnjiči da je kazneno djelo prijetnje počinio krajem studenoga ove godine na području Rijeke, na štetu dvoje hrvatskih državljana, uputivši im ozbiljne prijetnje.
Također, utvrđeno je da je sredinom listopada komentirajući jednu od objava na društvenoj mreži o postupanjima policije počinio kazneno djelo javnog poticanja na nasilje i mržnju.
U sklopu provedenog kriminalističkog istraživanja obavljena je pretraga doma i drugih prostorija te vozila osumnjičenoga, kojom prilikom je pronađen i oduzet pištolj s pripadajućim spremnikom, više komada streljiva, teleskopska i drvena palica, digitalna vaga, manja količina droge i drugi predmeti.
Zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela prijetnje i javnog poticanja na nasilje i mržnju prijavljen je nadležnom državnom odvjetništvu i predan pritvorskom nadzorniku.
Osim toga, zbog nedozvoljenog posjedovanja oružja i droge prekršajno je prijavljen temeljem odredbi Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana i Zakona o suzbijanju zlouporaba droga.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here