Home Vijesti Hrvatska ušla u Schengen ali Rumunjska i Bugarska nisu. Austrija i Nizozemska...

Hrvatska ušla u Schengen ali Rumunjska i Bugarska nisu. Austrija i Nizozemska objasnili zašto

203
0

Hrvatska je dobila zeleno svjetlo za ulazak u Schengen, no Bugarska i Rumunjska ostale su uskraćene za pridruživanje najvećem prostoru na svijetu bez unutarnjih graničnih kontrola među državama zbog protivljenja Austrije i Nizozemske. Austrija, zabrinuta zbog porasta ilegalne imigracije, bila je protiv primitka obje zemlje, a Nizozemci su se usprotivili primitku Bugarske zbog neuspjeha u borbi protiv korupcije i organiziranog kriminala te također ilegalne imigracije.

Rumunjski premijer Nicolae Ciuca je rekao da je razočaran te da će njegova zemlja ponovo podnijeti zahtjev za prijem. “Žao nam je i, iskreno rečeno, ne razumijemo kruto stajalište Austrije”, rekao je Ciuca.

Bugarski ministar vanjskih poslova je kazao da će njegova zemlja također ponovo pokušati ući u šengenski prostor. “Bugarska neće posustati u pokušaju da uđe u Schengen, prostor bez putovnica”, rekao je Nikolaj Milkov.

“I dalje ćemo se za to čvrsto zalagati. Možda ćemo to pitanje moći ponovo potaknuti na summitu EU krajem mjeseca”, dodao je i izrazio nadu da bi ulazak Bugarske u Schengen mogao biti odobren već u ožujku sljedeće godine.

Previous articleMuškarac i žena provalili u stan na Turniću i u njemu živjeli
Next articleČini se kao da se crna predviđanja babe Vange za 2022. već ostvaruju, a najavila je do kraja prosinca i puno gore

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here