Home Sport Hrvatski odbojkaši šokirani uvjetima u Alžiru: Moramo preživjeti ovaj turnir

Hrvatski odbojkaši šokirani uvjetima u Alžiru: Moramo preživjeti ovaj turnir

88
0

Alžirski Oran od 25. lipnja do 6. srpnja bit će domaćin 19. Mediteranskih igara. Hrvatsku će predstavljati 105 sportašica i sportaša, među kojima su muška i ženska odbojkaška reprezentacija. Na službenoj stranici Hrvatskog odbojkaškog saveza stoji kako je sedamdesetak sportašica i sportaša u srijedu čarterom otputovalo u Alžir.

Stručni tajnik saveza Frane Žanić javio je kako su neugodno iznenađeni uvjetima. “Oko 6 sati stigli smo u Oran u hotel. Moram reći da smo neugodno iznenađeni onim što nas je dočekalo ovdje – što od smještaja, prijevoza, do hrane, uvjeta za trening gdje nema ni teretane, a gdje su dvorane do sat i pol udaljene od našeg smještaja”, stoji na stranicama saveza.

“Ali zahvaljujući našem Olimpijskom odboru, gospodinu Šegoti i gospodinu Štefecu, nekako se snalazimo. Mislim da će biti jako teško izdržati 14 dana ovdje s dvije ekipe, uvjeti su prije svega jako, jako loši i mislim da se prvenstveno trebamo snaći kako preživjeti ovaj turnir”, poručio je Žanić.

“Zatekli su nas nesportski uvjeti”
“Što se tiče očekivanja nakon ove brončane medalje na Zlatnoj europskoj ligi, očekujem da će se muška reprezentacija boriti za medalju na Mediteranskim igrama. Kod djevojaka također očekujem minimalno polufinale, a onda je sve moguće”, smatra.

“Došli smo ovamo spremni, motivirani, ali prije svega sada trebamo voditi računa o ovim nesportskim uvjetima koji su nas zatekli pa dalje što se tiče sporta pokušati napraviti najveći mogući rezultat. Nadam se da smo sposobni i da imamo kvalitetu za osvojiti medalju u muškoj i ženskoj konkurenciji”, zaključio je Žanić.

Ženska reprezentacija nalazi se u skupini A sa Srbijom i Francuskom, dok je muška u skupini B sa Španjolskom, Srbijom i Tunisom.

Previous articleProruski načelnik ubijen u okupiranom Hersonu
Next articleMilanović: Ovo je hrvatska politička tragedija. Umirem od stida

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here