Home Vijesti Milanović: Ovo je hrvatska politička tragedija. Umirem od stida

Milanović: Ovo je hrvatska politička tragedija. Umirem od stida

683
0

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH Zoran Milanović od 10 sati sudjelovao je na svečanoj promociji polaznika vojnih škola Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman”.

Milanović se prigodno obratio polaznicima.

Nakon toga je održao presicu na kojoj je ponovno govorio o statusu EU kandidata za Ukrajinu i Moldaviju, koji je jučer i službeno potvrđen, te o BiH koja taj status i dalje čeka.

“Ovo sramoti Hrvatsku. Ovo još ne možemo staviti u kategoriju veleizdaje, ali je izdaja. Jedna sadistička izdaja. Ono što je jučer usvojilo Europsko vijeće je takav bezobrazni cinizam. I Plenković se još time hvali. Naravno da ne žele mijenjati izborni zakon, na izborima žele pokrasti”, rekao je.

Prebacio se na ministra vanjskih poslova Gordana Grlića Radmana.

“Frajer se outao, rekao je da disfunkcionalna država, a tamo je išao na svadbe, ne može u EU? A što je s Ukrajinom? U kameru HTV-a taj princ iz kafilerije iz Sesvetskog Kraljevca, maznute u privatizaciji, objašnjava da se Plenković bori za njih. Ukrajina i Moldavija su bolje od BiH? Uvjeti se postavljaju o izbornoj reformi, što to njima znači? To je jedan hladni, sadistički cinizam. Uništavaju se Hrvati u BiH. Grlić Radman bi radio u kotlovnici da ga nisam poslao za ambasadora u Budimpeštu. Sramoti nas taj tip”, rekao je.

Kazao je da je ovo bila rijetka šansa da se BiH uvede u EU prostor. Rekao je da mu je drago da se Ukrajini dao status kandidata kao nadu da će jednog dana ući u EU, ali da se taj status moralo dati i BiH te da se hrvatska vlada za to morala zauzeti.

Ustvrdio je i da je Plenković jučer glumio da se zauzeo za Hrvate iz BiH i druge građane BiH.

“Bezdušni ćate u Bruxellesu se ponašaju kao da se sve vrti oko njih”, kaže.

O Plenkoviću: “Taj čovjek stalno laže, to su te udbaške metode laganja.”

“Ovo je hrvatska politička tragedija. Ovakvo laganje… Grlić Radman kaže da je BiH disfunkcionalna, a Ukrajina može koja se raspada pod ratom. Ali BiH idemo uništiti. To je valjda da se Plenkovićev projekt ‘Ljubimac’ ne ugrozi. Umirem od stida. Umirem od stida, a ne bih trebao.”

Ponovno se osvrnuo na pismo slovenskog predsjednika Boruta Pahora za koje je rekao da je bilo u koordinaciji s njim te da su ga poslali Slovenci jer to ima veći integritet nego da ga je poslao hrvatski predsjednik.

“Ovo što su Slovenci napravili je džentlmenski, to im neću zaboraviti. HDZ-ovcima zamjeram što šute. Nemaš pravo šutiti. Ovo je farsa u režiji nekoliko jeftinih…”, kaže.

Kreću novinarska pitanja.

“Netko je u DORH-u donio odluku da se te ljude angažira i da će sve propasti. Netko je odgovoran za tu minus inteligentnu katastrofu”, rekao je Milanović o događajima vezanim za povlačenje i ponovno podizanje optužnice u slučaju Agrokor.

Zapitao se i gdje je optužnica protiv Dragana Kovačevića za aferu Janaf.

Kaže da je od Banožića dobio trijažu poželjnih osoba za visoka časnička mjesta. “Je li to normalan čovjek?” upitao je.

Kaže da se Hrvatska ponaša kao da nemamo pravo govoriti o BiH. “Kao da je nismo spasili od koljača”, kaže.

“To su hladni sadisti i cinici”, rekao je Milanović o Plenkoviću i Grliću Radmanu.

“Plenković mu ispire mozak, pranje, pretpranje. I onda zez, upali brzo pranje i onda mu mali mozak završi u centrifugi i sve se raspadne”, govori o Grliću Radmanu.

Pa nastavlja.

“On je i glup i teško se izražava. I beskrupulozan je. Slučajno je postao ambasador. Od ćaće je u privatizaciji naslijedio klaonicu pasa i mačaka. Ovakve bruke od ministara, majke ti… Čisti sadizam, grozan sadizam”, rekao je.

“Dakle, hrvatska politička tragedija. Ovako nisko, nikad…”, rekao je na kraju Milanović.

Previous articleHrvatski odbojkaši šokirani uvjetima u Alžiru: Moramo preživjeti ovaj turnir
Next articleZanimljivi hobiji slavnih

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here