Home Vijesti Hrvoje Burić: Rijeka je Europska prijestolnica korupcije!

Hrvoje Burić: Rijeka je Europska prijestolnica korupcije!

891
2

“Grad Rijeka Europska prijestolnica korupcije” naziv je konferencije za novinare čelnika Nezavisne liste “Bura” Hrvoja Burića, na kojoj je, među ostalim, govorio o kaznenoj prijavi protiv šestorice zaposlenika tvrtke Rijeka 2020, prenosi Radio Rijeka.

Policija ih sumnjiči da su kao članovi stručnog povjerenstva za javnu nabavu pozornice i audiovizualne opreme za svečanost otvorenja programa Europske prijestolnice kulture, počinili kazneno djelo nezakonitog pogodovanja. Dvije tvrtke iz Srbije, kaže Burić, uz pomoć Rijeke 2020 pogodovale su jedna drugoj, a on sumnja da je sve to napravljeno kako bi se pokrio gubitak jednoga prethodnog kulturnog promašaja pod nazivom “Republika”.

Sve zajedno Hrvoje Burić povezuje s aktivnostima gradskog pročelnika za kulturu Ivana Šarara kojega, osim za gubitak, optužuje i za korištenje službenog automobila za privatna putovanja u Srbiju. Optužuje Burić i gradonačelnika Obersnela, za koga smatra da je sve to znao, kao što ga optužuje i za projekt “Preluk”, smatrajući da je u tom slučaju za 3,7 milijuna eura oštetio Grad.

Za ministricu kulture Ninu Obuljen Koržinek Burić tvrdi da obmanjuje javnost kako će se konačna revizija projekta prijestolnice kulture napraviti tek kad projekt završi te da se ništa ne čini po nalazu Državne revizije, a najvećim problemom Burić ocjenjuje DORH.

2 COMMENTS

  1. Kada se stavi u obračun da je Obersnel 20 godina nesumično vladajući novcima u vlasništvu grada više se ne mora uopće voditi brigu od kuda smrdi riba.
    POTEBNO JE VEĆ DANAS TOGA MULJATORA TRUTOVSKIH NAZORA PRIVESTI I ODUZEI SVU IMOVINU KOJU JE RASPOREDIO U OBITELJI

    ČESTITKE NA BUĐENJU SVIJESTI GRADA rIJEKEE KOJI IMA OGROMAN POTENCIJAL

  2. Balkanski političari nikako da shvate da vjerodostojnost je nešto što se ispoljava samim pozdravom. I da hiperbole su literarna kategorija, ili ulična, nikako politička.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here