Home Vijesti I gradonačelnik Trsta provocira Obersnela: Građani Rijeke nisu nagradili njegove napade

I gradonačelnik Trsta provocira Obersnela: Građani Rijeke nisu nagradili njegove napade

2285
0

“Slušajte ovo, gradonačelnik Vojko Obersnel iz prekrasnog grada Rijeke, koji ima veliku i važnu talijansku zajednicu, uzeo je vrlo malo glasova i nije izabran u Sabor svoje zemlje, objavio je na svom facebook profilu gradonačelnik Trsta Roberto Dipiazza.

– Riječkom gradonačelniku poručujem da samo rad i dobra gradska uprava donose dobre izborne rezultate, vođenje izborne kampanje napadima ispod pojasa (jer je u više navrata odlučio kritizirati Trst i Italiju) poticanje atmosfere podjela, a ne suradnje, građani Rijeke nisu nagradili”. – naglasio je gradonačelnik Roberto Dipiazza u obraćanju javnosti pored spomenika D’Annunziju.

Dipiazzina reakcija je zapravo odgovor na otvoreno pismo kojim je Obersnel protestirao zbog odluke grada Trsta da za Dan oslobođenja proglasi 12.lipnja kada su se jedinice Jugoslavenske armije 1945. godine povukle iz grada.

– Ovakvim pristupom Dipiazza je uvrijedio brojne antifašističke borce među kojima se nalazio i nemali broj Talijana koji su dali svoj život za konačno oslobođenje, pisao je tada Obersnel.

Polemika između čelnika Trsta i Rijeke zapravo je počela još prošle godine kada su tršćanske vlasti na dan ulaska D’Annunzija u Rijeku odlučile otkriti spomenik kontroverznom pjesniku u centru Trsta.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here