Home Vijesti I njemački Financial Times Rijeci najavljuje teške dane

I njemački Financial Times Rijeci najavljuje teške dane

1108
1

Njemačko izdanje poslovnog dnevnika Financial Times u svom izdanju pisao je strahovima hrvatskih građana od EU-a. “Mnogi se Hrvati boje da će kao mala zemlja potonuti unutar ogromne Unije i ponovno izgubiti neovisnost”, piše dnevnik. Financial Times Deutschland zaključuje da je “doista nejasno je li ulazak Hrvatske u Uniju doista bezrezervni blagoslov”. Podsjeća se da je reformom zakonodavstva hrvatskim firmama omogućeno natjecanje na zajedničkom tržištu, ali i napominje da sudjelovanjem u toj utakmici samo raste pritisak na tržišne aktere.

Kao moguće gubitnike ulaska Hrvatske u Europsku uniju, FTD navodi prije svih hrvatska brodogradilišta. Njih se mora privatizirati, zahtijeva Europska komisija. A privatizacija će, piše FTD, “koštati nekoliko stotina radnih mjesta”. Ovaj list zbog toga očekuje teške dane ponajprije za gospodarstvo Rijeke.

Previous articleOdaziv do 16 sati: PGŽ 33,71, Rijeka 33,44 posto
Next articleIgor Budan strijelac za Palermo nakon 9 mjeseci

1 COMMENT

  1. Ne da se boje građani da že izgubiti neovisnost, nego je ta sprega Hr-Eu napravljena da se izgubi neovisnost.
    Biti neovisan znači ne ovisiti o Anti, ustašama , ni demokratima, ni liberalima…ni kurčevoj ekonomimji, a taman posla puniti se strahom , pa to Elite jedino žele,! to im je Gorivo za ovo što rade. A Hrvati se cijelu povijest nekog kurca boje, i onda se to i ostvari.
    I sad se boje, i onda onako usrani glasaju za Eu , jer imaju nekakva jadna i nepromišljena i plitka iskustva, ali opet Za ili Protiv Eu , to oje obična politička odluka i ne mislim nikoga proklinjati i kamenovati jer je glasao…Za, znam da je nepismen za 21.st.i da je izmanipuliran ko budala da ni sam ne zna šta da radi,i misli da su Euroskeptici one jezovite ustaše koje se izkalkulirano uvijek uguraju u prosvjede.Naravno slučajnost? Ljudi se useru i onda nakon takvih prizora glasaju za Eu, jer misle da gore ne može i da tamo bar ne pjevaju pjesme o nekakvim leševima po rijekama.Manipulacija daleko seže i ovaj referendum se dugo pripremao, ali ne od naroda. Sve je u ključnim momentima učinjeno. Najluđe tek dolazi…cilj je da nastane socijalni, građanski nemiri unutar stanovništva. Jedni protiv drugih.Optužbe i da onda ne vidimo nešto što su spremali. Pa zar mislite da su političari naivni kao Vi? Dobro jutro…želim svima.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here