Home Vijesti I Plenković na ljetovanju u Villi Capone!

I Plenković na ljetovanju u Villi Capone!

1097
0
foto: lokalpatrioti-rijeka.com

Nakon Milanovića i Oreškovića, i Andrej Plenković se odlučio za ljetovanje u rezidencijalnom objektu Vlade na Costabelli.

Riječ je o jednoj od državnih vila, koja je u portfelju MUP-a i koristi se u službene svrhe. Smještena je na atraktivnoj lokaciji uz more između Bivia i Preluka, a na lokalnoj razini poznatija je kao Villa Capone, po šefu jedne od najvećih mafijaških obitelji Al Caponeu koji je navodno koristio tu kuću početkom 20-ih godina prošlog stoljeća.

Unesena je u registar državne imovine, kao “nekretnina koju koristi tijelo državne uprave”, koju na katastarskoj čestici od 5639 četvornih metara čine dvije kuće, dvorište i livada. Država je upisana kao isključivi vlasnik, nema nikakvih tereta, niti je predmet sudskih sporova. Tajnoviti objekt u Opatijskoj 3 potpuno je izoliran, ograđen, a pogledima je nedostupan i zbog šume kojom je okružen. Sudeći prema ranijim medijskim objavama, objekt ima i bazen.

Catering za vilu Costabellu u pravilu se naručuje iz luksuznog opatijskog hotela Milenija, kućne potrepštine za održavanje vile kupovale su se u Metrou, a kad nisu naručivana iz hotel Milenija, alkoholna pića kupovana su u trgovini Žitnjak. Državna Agencija za komercijalnu djelatnost (AKD) plaćala je sve, od toaletnog papira, čarapa, potkošulja i gelova za tuširanje, preko morskih delicija, bifteka, koljenica i cvijeća, do najskupljih francuskih konjaka, šampanjaca i votki. Nekadašnji premijer Zoran Milanović sudjelovao je, prema specificiranim podacima, s 9.946 kuna. Puno manje od njegovog nasljednika Tihomira Oreškovića. On je s obitelji boravio u Costabelli u tri navrata s ukupnim troškovima od 63.095 kuna. Oreškovićev obiteljski catering iz hotela Milenija (hotel s pet zvjezdica) sudjelovao je s 19.892 kune, a njegovo osiguranje s 35.893 kune. Čišćenje vile u tom razdoblju plaćeno je 7.500 kuna, a pranje i peglanje 900 kuna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here