Home Vijesti IDS-ovci poručili koje su im stranke neprihvatljive za koaliranje, nisu isključili HDZ!

IDS-ovci poručili koje su im stranke neprihvatljive za koaliranje, nisu isključili HDZ!

165
0
IMG 20240328 WA0002
Dario Vasilić i Dalibor Paus


Stranka IDS, zajedno s partnerima, iskazala je svoju predanost sudjelovanju u lijevo-liberalnoj vlasti nakon predaje izbornih lista za 7. i 8. izbornu jedinicu Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) u četvrtak. IDS je naglasio da su spremni za promjene te su izrazili neprihvatljivost suradnje s Mostom i Domovinskim pokretom (DP).

U osmoj izbornoj jedinici, IDS se udružio s PGS-om, Istarskom strankom umirovljenika, Unijom Kvarnera, Socijaldemokratima, Demokratima i Laburistima, dok je u sedmoj jedinici partnerstvo ostvareno s PGS-om, Reformistima, Strankom hrvatskih umirovljenika i Unijom Kvarnera.

Dalibor Paus, predsjednik IDS-a, istaknuo je da su spremni za promjene te da su otvoreni za sudjelovanje u lijevo-liberalnoj vlasti pod uvjetom da dobiju povjerenje građana. Naglasio je da podrška mora biti utemeljena na vrijednostima i programima te da nema mjesta bjanko podršci.

Što se tiče potencijalnog premijera Zorana Milanovića, Paus je istaknuo da je rano govoriti o tome te da su ovo izbori za zastupnike u Hrvatskom saboru. Predsjednik PGS-a, Darijo Vasilić, izrazio je očekivanje minimalno tri mandata na predstojećim izborima.

Ova izjava stranaka IDS i PGS jasno pokazuje njihovu strategiju i spremnost za suradnju nakon parlamentarnih izbora, a konačna odluka o sastavljanju vlade ovisit će o rezultatima na biralištima.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here