Home Vijesti Igor Strelkov: Prigožin je psihički bolestan, ratni zločinac, treba ga maknuti

Igor Strelkov: Prigožin je psihički bolestan, ratni zločinac, treba ga maknuti

452
0

Bivši agent FSB-a i desni nacionalist Igor Girkin (Strelkov) je jedan od glavnih proruskih separatista u Ukrajini.

Od prije nekoliko mjeseci Strelkov je osuđenik zbog rušenja leta MH17 2014. godine. Sad je na svom Telegram kanalu objavio da je Jevgenij Prigožin ratni zločinac. Pozvao je da se Prigožina odmah ukloni s čela Wagnera te dodao da Wagner ima malen utjecaj na stanje na bojištu.

Prigožinove objave da bi se bez Wagnera front urušio su primjer “besramne kriminalne samopromocije”, tvrdi Strelkov i dodaje kako smatra da je snimka na kojoj proziva Moskvu zbog nedostatka streljiva nastala prije dva tjedna.

Strelkov dalje navodi da Wagner na događanja na bojištu utječe zapravo u dosta maloj mjeri. Kaže da je bitka koju vode za relativno malen grad u Donbasu, misleći na Bahmut, zapravo vojno ne toliko bitna.

Osim što nije odlučna za tijek rata, ona “vodi u ogromne gubitke boraca”, piše Strelkov. To sve, dodaje Strelkov, daje Ukrajini na vremenu.

U drugoj objavi dotakao se Prigožina.

“I još malo o Wagneru. Po mom mišljenju, Wagner, nakon što se završi napad na Bahmut, ne može biti povučen s fronta niti raspušten”, kaže dodavši da je potrebna reorganizacija postrojbe kako bi se uspješnije koristila u budućnosti.

“No, Prigožina se treba u potpunosti ukloniti s čela Wagnera”, dodaje.

Strelkov piše da su Prigožinove političke ambicije samo naštetile Wagneru. Osim toga, Strelkov piše da je Prigožin psihički nestabilna osoba te ratni zločinac.

Previous articleNives Celzijus pozirala u riskantnom kompletiću koji ne pristaje svakoj ženi: Bujna guza osvanula je u prvom planu
Next articleVekić spasila 16 break-lopti i osvojila turnir nakon godinu i pol

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here