Home Vijesti Ines Strenja: Dva puta dovela HDZ na vlast, a sinoć najavila borbu...

Ines Strenja: Dva puta dovela HDZ na vlast, a sinoć najavila borbu za pobjedu SDP-a

887
0

Saborska rasprava o prijedlogu opoziva ministra zdravstva Milana Kujundžića završila je u četvrtak nešto poslije ponoći, nakon što je osam sati oporba napadala Kujundžića zbog neodrživog stanja u zdravstvenom sustavu, a branila ga je parlamentarna većina i sam premijer Andrej Plenković koji je poručio da će Kujundžić ostati ministar u njegovoj vladi.

Završnu riječ u ime predlagatelja ministrova opoziva uzela je Mostova zastupnica Ines Strenja, koja je odmah na početku najavila političku bitku za SDP-ovu izbornu pobjedu.

– Ja sam nakon ovih, nadam se da ste čuli, višekratno ponovljenih osobnih prijetnji, zbilja u situaciji da ću se zbilja potruditi i boriti, bez obzira što neću izići iz Mosta, da SDP pobijedi, jer jao si ga meni i svim mojima ako HDZ ostane na vlasti jer mi je jasno da ću morati otići iz ove zemlje za koju sam se borila.

O meni mogu suditi moji pacijenti za koje sam se borila 20 godina u riječkom KBC-u, ali mislim da o meni sve govore oni dečki koji hodaju zahvaljujući što sam se ja izložila napadima, bombardiranjima i granatama da bih ih izvukla, pružila im pomoć, izložila sebe. Izvukla sam ih i danas su živi, ustvrdila je između ostalog Strenja.

Oporbeni prijedlog za opozivom ministra zdravstva inicirao je Most uz potporu 32 saborska zastupnika, a o povjerenju Kujundžiću Sabor bi trebao glasovati u petak.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here