Home Vijesti Institut za rat: Rusi imaju goleme gubitke, gotova je bitka za drugi...

Institut za rat: Rusi imaju goleme gubitke, gotova je bitka za drugi najveći grad

175
0

Ukrajina je vjerojatno dobila bitku kod Harkiva, drugog najvećeg grada u zemlji, objavio je Institut za proučavanje rata u svojoj najnovijoj analizi. Ukrajinske snage spriječile su ruske trupe da opkole, a kamoli da zauzmu Harkiv, a zatim su ih protjerale iz okolice grada, piše Institut.

Institut piše da će Ukrajina sada vjerojatno “pokušati poremetiti kopnene komunikacijske linije (GLOC) između Belgoroda u Rusiji i ruskih snaga koncentriranih oko Izjuma”. U međuvremenu, navodi se, glavni ruski napori bili su usmjereni na opkoljavanje gradova Severodonjecka i Lisičanska u Luhansku.


“Ruske trupe koje su napadale od Popasne prema sjeveru nisu napravile značajan napredak u posljednja 24 sata. Ruske snage koje dolaze sa sjevera na jug nisu uspjele prijeći rijeku Donjec i pretrpjele su razorne gubitke”, navodi se.

Ostali zaključci:

ruske snage vjerojatno su osigurale autocestu u blizini zapadnog ulaza u željezaru Azovstal, ali borbe za postrojenje se nastavljaju
ukrajinske snage navodno pokušavaju povratiti kontrolu nad Zmijskim otokom kod rumunjske obale ili barem poremetiti sposobnost Rusije da ga koristi.

Previous articleUkrajina: Mrtve ruske vojnike smo utovarili u vagone, spremni smo ih vratiti Rusiji
Next articleLegenda Hajduka: Dinamo ima mentalitet za teške utakmice, ali vjerujem u Računicu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here