Home Vijesti Istražitelji upali u Bidenovu kuću

Istražitelji upali u Bidenovu kuću

44
0

Istražitelji američkog ministarstva pravosuđa pronašli su još šest klasificiranih dokumenata u kući američkog predsjednika Joea Bidena u Wilmingtonu, objavio je jučer Bidenov odvjetnik. Neki od dokumenata su iz doba Bidenovih mandata u Senatu od 1973. do 2009., a neki su iz vremena kad je bio potpredsjednik Baracku Obami, izjavio je odvjetnik Bob Bauer.

Predsjednik je sam ministarstvu pravosuđa ponudio pregled svih prostorija u svojoj kući u Delawareu. Ni Biden ni njegova supruga Jill nisu prisustvovali pretrazi.

Pretraga je uslijedila nakon što su u studenome i prosincu pronađeni još neki tajni dokumenti u Bidenovoj kući u Wilmingtonu i njegovu privatnom uredu koji je zadržao u Washingtonu nakon isteka potpredsjedničkog mandata. Te su dokumente pronašli i vlastima prijavili Bidenovi odvjetnici.

Američki predsjednici i potpredsjednici dužni su nakon isteka mandata vladine dokumente vratiti u nacionalni arhiv. Glavni državni odvjetnik Merrick Garland početkom mjeseca odredio je posebnog savjetnika Roberta Hura, koji će istražiti Bidenovo zadržavanje dokumenata nakon isteka potpredsjedničkog mandata.

Bauer je rekao da je pretraga Bidenove kuće ponuđena kako bi “istraga išla naprijed što je brže moguće”. Istražitelji su imali potpun pristup cijeloj Bidenovoj kući, a pretraga je trajala 12 sati i 45 minuta, kazao je.

Pod odvojenom je istragom bivši predsjednik Donald Trump. On je iz Bijele kuće u svoju rezidenciju na Floridi ponio stotine klasificiranih dokumenata.

Previous articleUpali na LGBTIQ zabavu i fizički napali dvojicu mladića: ‘Neće se meni neke peder**ine tu ljubit‘
Next articleStigla ponuda za Rebića, Milanu nude 15 milijuna!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here