Home Najnovije Istraživanje: Kukuriku koalicija s najlošijim rezultatom od osnivanja

Istraživanje: Kukuriku koalicija s najlošijim rezultatom od osnivanja

865
1

Redovito istraživanje agencije IPSOS PULS, koje objavljuje Dnevnik Nove TV, završeno je prije izricanja nepravomoćne presude, tako da nisu obuhvaćene reakcije građana na presudu. Iz dosadašnjih iskustava može se predvidjeti da bi u tom slučaju došlo do pada popularnosti HDZ-a, čije biračko tijelo u takvim situacijama uglavnom reagira buntovno te se izjašnjavaju kao neodlučni.

Zanimljivo je da je u ovom istraživanju jedan indikator važan za ljevicu. Kada su se formirali kao savez i najavili zajednički izlazak na izbore, imali su više od 40 posto. Sada su mjesec travanj zaključili s potporom od 33 posto ili najnižom otkada se provode ovakva istraživanja o Savezu za promjene.

Isto tako, zanimljivo je da je ovo bio i jedan od medijski najaktivnijih mjeseci lidera oporbe Zorana Milanovića koji je imao niz nastupa i kritika Vlade Jadranke Kosor. Čini se da kao lider oporbe nije privukao ili svojim nastupima nije uspio uvjeriti birače u liderstvo i snagu saveza.

S druge strane vladajuća koalicija sada bi na izborima imala 23 posto ili u usporedbi s posljednjim izborima to je 12 posto manje. HDZ-ovo biračko tijelo uglavnom je sada neodlučno jer je nezadovoljno i teško je vjerovati da bi ga preoteo SDP. Sada je neodlučnih 25 posto birača.

SDP je i dalje najjača stranka s 26,9 posto, ali joj potpora pada i to već četiri mjeseca. Godinu su počeli s 33 posto potpore birača. HDZ je dotaknuo dno u ožujku, dok travanj završava s 20,6 posto birača. Rast ili pad HDZ-a i SDP-a je u ovom trenutku u statističkoj pogrešci, no odražava trendove.

Kukuriku koalicija ima najnižu potporu otkad se provode istraživanja o tom Savezu. Naime, kad su se formirali kao savez i najavili zajednički izlazak na izbore, imali su više od 40 posto, a sada travanj zaključuju dosad najnižom potporom od 33 posto.

Vladajuća bi koalicija sada na izborima imala 23 posto što je u usporedbi s posljednjim izborima 12 posto manje. HDZ-ovo biračko tijelo uglavnom je sada neodlučno jer je nezadovoljno i teško je vjerovati da bi ga SDP preoteo SDP. Neodlučnih oko koalicija ima 25 posto birača.

1 COMMENT

  1. Možda da se povezivanjem sa pijetlovima i kukurikanjem prebace na udruživanje sa ovcama i meketanjem. Meeeeee!Sigurno bi postigli veći uspjeh s obzirom da i sama vlada preporuča razvoj ovčarstva.Stoka sitnog zuba će sigurno glasati za njih!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here