Home Sport Ivanišević: Đoković viče? Neka, zato i postoje tablete za smirenje

Ivanišević: Đoković viče? Neka, zato i postoje tablete za smirenje

174
0

“On je genijalac kojem je malo potrebno da se vrati, a vjerujte mi, 95 posto ljudi se ne bi uspjelo nikad vratiti da im se dogodilo ono što se njemu dogodilo u Australiji. I onda mi očekujemo od njega: ‘E, moraš to za nekoliko tjedana.’ Ne ide to baš tako, dosta je to njega psihički vratilo unazad. Jako ga je to pogodilo”, rekao je Goran Ivanišević o Novaku Đokoviću, vodećem tenisaču svijeta, u razgovoru za Sport Klub.

Ivanišević je već tri godine Đokovićev trener. Pričao je o tome kako je suradnja počela i koja je njegova uloga u njoj.

“On je mene zvao iz nekog razloga, nije me zvao zato što govorimo istim jezikom. Bilo mi je jako drago to što sam surađivao s Marjanom Vajdom. Nikad se nismo dijelili na to prvi trener-drugi trener, samo smo se mijenjali tko je na kojem turniru. Sada sam ja ostao jedini.”

“Imamo isti mentalitet, prolazio sam kroz slična iskustva kao Novak pa mi je lakše razumjeti neke stvari. Kako vrijeme prolazi, sve bolje znam kako Novak razmišlja pa se i ja postavljam u skladu s time. U početku nisam baš znao”, objasnio je i dodao:

“Trenirao sam ja vrhunske igrače, Čilić je osvojio i Grand Slam titulu, ali Đoković je perfekcionist, genijalac koji želi svaki dan napredovati. Nekad nešto meni izgleda savršeno, a njemu ne. Ja tu nisam važan, on je važan, ali moramo pronaći neku ravnotežu, da ne ide previše. Kada je nešto savršeno, ne možeš ići naprijed, samo nazad.”

“Ja sam za ove tri godine mnogo napredovao kao trener, on me je naučio mnogim stvarima. Prije svega, naučio sam se ekstremnom strpljenju. Mora trener biti strpljiv i uvijek biti pozitivan, a pogotovo je posljednjih četiri-pet mjeseci bilo izazovno, nije baš bilo bajno. Pritisak koji on trpi, to je ekstremni pritisak u svakom smislu. Prvi si, uvijek te netko hoće svrgnuti ili ugroziti, a mi smo tu da ga zaštitimo, da mu pomognemo.”

Ivanišević je upitan i kako reagirati kad Đoković počne vikati na terenu.

“Puno puta ga ne čujem što uopće hoće jer su stadioni veliki, publika glasna… E to je sad pitanje kako reagirati, ne možeš reći milijun stvari jer je to previše informacija, a i sudac gleda. Moraš reći jednu-dvije stvari da ga smiriš. Nekada on misli da je servis kriv što je izgubio poen, a nešto drugo je možda bilo. Ne možemo pričati tijekom meča da se objašnjavamo. Onda se dogovorimo da se vraća na jednu-dvije stvari koje ima u glavi, i on se stabilizira.”

“Ne smeta meni kad on viče, znam kako je, bio sam igrač, to su velike emocije koje se moraju negdje izbaciti. Vidi, neka se izviče, neka se isprazni, samo neka pobijedi, to je suština. Malo dodatnog stresa, što da radimo, zato i postoje tablete za smirenje”, nasmijao se Ivanišević.

Previous articleDinamo dobio novog trenera!
Next articleU teškoj prometnoj nesreći kod Ravne Gore BMW završio na krovu: ‘Čudo je da su živi’

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here