Home Mozaik Ivona Brnelić nakon velikog “ne” Tini Turner, otvorila svoj plesni studio u...

Ivona Brnelić nakon velikog “ne” Tini Turner, otvorila svoj plesni studio u Rijeci

1993
0

Laskavu titulu Miss Jugoslavije skromno je i odlučno stavila na stranu, spakirala kofere i svjesna talenta s kojim se rodila zaputila plesati na najvećim pozornicama svijeta. Nakon 17 godina Ivona Brnelić je shvatila kako je ples više ne ispunjava kao na početku, Tini Turner je rekla “ne” na upit o daljnjoj suradnji, a rodni grad Rijeku iznenadila projektom koji je pripremala godinu dana. U Demetrovoj ulici smjestio se 250 kvadratnih metara velik dvoetažni prostor koji je plesačica uredila po uzoru na svoj stan u Londonu, te na ulaznim vratima objesila natpis:”RiStudiocentar”.

“Željala sam stvoriti prostor u kojem se nalazi sve što je meni bitno, kao u nečijem stanu, a ne da otvorim rekreativnu salu s utezima i kojekakvim strašnim instrumentima”, rekla nem je Ivona koja je vrata plesnog studija otvorila 18. listopada u društvu njoj dragih prijatelja i kolega poput Tonyja Cetinskog, jedne od glazbenih zvijezda bivše Jugoslavije Marine Perazić koja je došla s kćerima Lunom i Mijom, Davorom Jurkotićem iz Bijelih Udovica, Vladimirom Bebićem, Jelenom Urukalo i drugima. Tom prilikom Tina Turner s kojom je provela dugih osam godina poslala joj je cvijeće na otvorenje, što je Ivoni puno značilo.

“Više se ne osjećam kao plesačica”

“Fakat sam se naplesala, imala sam jednu super čudnu karijeru i sigurna sam da više neću plesati, barem ne onako kao prije. Ples u meni više ne živi toliko kao prije, život teče dalje i više ne osjećam kao plesačica. Kad sam rekla Tini da više nećemo surađivati ona je to razumjela. Znala je da ću kad tad morati otići i podržala me u svemu. Kako je sad u tijeku njezina turneja, pozvala me da im se pridružim na nekoliko dana, tek toliko druženja radi”, rekla je Brnelićka koja gušta titulu poduzetnice i kreativne direktorice s ambicijom da jednog dana otvori neki ugostiteljski objekt i započne raditi na uređenju interijera.

Pored tolikih ideja, želja, ambicija i planova, Ivona Brnelić se dosad još nije ozbiljno zaljubila. Njezinoj ljepoti su rijetki muškarci mogli odoljeti, ali Ivona je u životu bila “preokupirana poslom i predaleko od ‘kutija’ ljudskog razmišljanja” da bi privatan život nagurala ispred karijere. “Teško je upoznati nekoga tko će te u potpunosti razumjeti. Ne želim se udati za nekoga samo zato što mi je s njim okej. Tu treba biti puno više toga. Ljudima koji su jako zauzeti i žive život u punom zamahu je teško biti u vezi. Svojem sam se poslu u potpunosti predala i samim time pristala na krnji privatan život”, rekla je Ivona za Index.

“Čovjek treba otići kad je na vrhu”

Krunom svoje karijere ističe nastup na ovogodišnjoj dodjeli nagrada Grammy kad je na pozornicu stala uz bok Beyonce i rock bakici Tini Turner. Smatra da je to bilo pravo vrijeme za povlačenje sa scene jer “čovjek treba otići kad je na vrhu”. Nije zaplakala ni u jednom trenutku, isto tako nije ni požalila za ičim učinjenim, kao niti za kojekakvim propustima u mladosti. Iako je prvi plesni studio otvorila u Rijeci, Ivona ističe kako tu nije kraj, već prvo želi “jednu stvar postaviti na noge”, a tek onda dalje razvijati projekt. Prema tome, plesni studio u Zagrebu će još malo pričekati, ali prema njezinim idejama “to će se dogoditi gotovo sigurno”. (Index)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here