Home Vijesti Ivona Milinović ima plan: Uz podrsku Akcije mladih i Mosta želi pobijediti...

Ivona Milinović ima plan: Uz podrsku Akcije mladih i Mosta želi pobijediti SDP u Rijeci!

274
1

Zaslugom nekontroliranog ispada riječkog gradonačelnika Vojka Obersnela, bivša HDZ-ovka Ivona Milinović je opet u centru pozornosti. Podsjetimo, ova gradska vijećnica ekstremnih političkih stavova, prvo se ‘proslavila’ skandaloznom izjavom o Srbima i vrbama zbog čega ju je općinsko odvjetništvo sumnjiči za kazneno djelo javnog poticanja na nasilje i mržnju. Zbog tog slučaja se od nje ogradila i njena vlastita stranka, lokalni HDZ ju je izbacio iz svojih redova. Milinović se prvo žalila, a onda odlučila sama otići svjesna da u toj stranci za nju više mjesta nema nakon debakla njenih favorita na unutarstranačkim izborima. Mandat nije vratila pa sad u Gradskom vijeću predstavlja samu sebe. U najnovijem intervjuu za glasilo ekstremne desnice 7Dnevno, Milinović se osvrnula i na predstojeće lokalne izbore u Rijeci uvjerena da je pronašla formulu kako pobijediti aktualnu gradsku vlast.

– Riječki SDP jest sazrio da izgubi vlast u Rijeci, organizacijski su na koljenima. Najizgledniji kandidat SDP-a za gradonačelnika je Obersnelov zamjenik, Marko Filipović koji je jednako odgovoran kao i Obersnel za stanje u Rijeci, posebice zato što je i nakon što je postao predsjednik riječkog SDP-a sudjelovao s Obersnelom u zaduživanju grada za propale projekte i netransparentno poslovanje. Dobar protukandidat Filipovića će lako pobijediti na lokalnim izborima. Zato su idući lokalni izbori u Rijeci ključni, no važno je motivirati birače da izađu na izbore. U konačnici, za situaciju u Rijeci je djelomično odgovorna i oporba. Niska izlaznost na lokalnim izborima u Rijeci jasno pokazuje da su birači nezadovoljni SDP-ovom vladavinom, tvrdi Milinović.

HDZ je neprepoznatljiv ali srećom imamo Akciju mladih i Most

– Obersnel je osvojio posljednji gradonačelnički mandat s manje od 16 posti podrške svih birača. No, niska izlaznost građana također pokazuje da se nitko u oporbi nije nametnuo kao alternativa. To je uostalom i bio moj cilj, pokušati afirmirati riječki HDZ kao istinsku alternativu sadašnjoj vlasti na slijedećim lokalnim izborima. Nažalost, to nije bilo moguće zbog interesne klike u vrhu riječkog HDZ-a. Oni ne mogu ostvariti u ovome sastavu zapaženiji rezultat na idućim lokalnim izborima, i opet su u situaciji da nemaju prepoznatljivog kandidata za gradonačelnika. Ponavlja se scenarij iz 2017. kada zbog neprepoznatljivosti HDZ-ov kandidat nije ušao niti u drugi krug izbora. Na sreću, afirmirali su se na riječkoj političkoj sceni pojedini neovisni vijećnici, zatim vijećnici Mosta i Akcije mladih, koji su se pokazali kao aktivna oporba koja nije na prodaju. Uz dobro osmišljenu strategiju oni bi se mogli afirmirati kao alternativa faraonskoj vladavini SDP-a u Rijeci. Rijeku treba spasiti od bankrota fokusirati se na poboljšanje svakodnevnog života građana, restrukturiranje gradskih tvrtki i ustanova u kulturi. mislim da tu oporba s obje strane političkog spektra može pronaći visoku stopu konsenzusa, zaključuje Milinović za 7dnevno.

Previous articleSimon Rožman: Ne razmišljamo o Kupu, fokusirani smo na Istru 1961
Next articleKomadina: Greška SDP-a na izborima bila što nisu koalirali s Radničkom frontom!

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here