Home Vijesti Izabrana nova predsjednica Odbora za manjine i novo Kazališno vijeće Zajca

Izabrana nova predsjednica Odbora za manjine i novo Kazališno vijeće Zajca

653
0

Nakon što je na protekloj sjednici s dužnosti predsjednice Odbora za nacionalne manjine zbog govora mržnje razriješena Ivona Milinović, na to je mjesto, a na prijedlog HDZ-a, jednoglasno je imenovana Filipa Capan.

U Kazališno vijeće HNK Ivana pl. Zajca su, zbog skoro isteka četverogodišnjeg mandata sadašnjeg sastava, imenovani dosadašnji član Kazališnog vijeća Danijel Trinajstić te dva nova člana: Zrinka Kolak-Fabijan i Zvonimir Peranić. Ovu odluku su podržali SDP-ova koalicija, Lista za Rijeku, Akcija mladih i Most, 4 vijećnika HDZ-a su bili suzdržani, a nitko nije bio protiv.

Vijećnik Vedran Sabljak (Hrvatski laburisti), koji je podnio ostavku iz osobnih razloga, vraća se u vijećničke klupe, dok je Teu Juragu (Akcija mladih), koja je podnijela ostavku zbog osobnih razloga, zamijenio njezin stranački kolega Vedran Vivoda. Primjedbu na ovu rotaciju Akcije mladih iznijela je Sandra Krpan (SDP) koja je primijetila kako je Juraga u Gradsko vijeće nije izabrana političkim glasom nego kao pripadnica srpske manjine. Predsjednik Gradskog vijeća Poropat odgovorio je da postojeći zakon to omogućava već nakon konstituirajuće sjednice na kojoj je lista AM-ŽZ dobila dodatnog vijećnika kako bi se popunila srpska kvota u Gradskom vijeću. Ostavkom Jurage i ulaskom Vivode, Srbi su tako ostali bez zagarantiranog vijećnika.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here