Home Vijesti Izdano narančasto upozorenje za Kvarner, crveno za podvelebitski kanal: Noćas se očekuju...

Izdano narančasto upozorenje za Kvarner, crveno za podvelebitski kanal: Noćas se očekuju jaki naleti bure!

309
0

Državni hidrometeorološki zavod izdao je za danas i sutra, 13. i 14. listopada, crveno i narančasto upozorenje zbog bure.

Za Velebitski kanal izdano je crveno upozorenje za vjetar. Tijekom noći i jutra pojačana do jaka, a navečer se očekuje mjestimice olujna bura. Najjači udari vjetra 35-70 čvorova (65-130 km/h).

Za Kvarner i Kvarnerić te Dalmaciju izdano je narančasto upozorenje. Očekuje se pojačana, zatim u noći jaka i vrlo jaka bura. Najjači udari vjetra 35-55 čvorova (65-100 km/h).

“Očekujte i budite pripravni za olujne brzine vjetra u kombinaciji s lokalno visokim valovima koji su se već ili će se tek generirati. Upravljanje plovilom u tim uvjetima zahtijeva veliko iskustvo i adekvatno opremljena plovila. Preporučljivo je da pomorci bez odgovarajućeg iskustva potraže sigurnu luku prije početka potencijalno opasnog vjetra i valova. Vjerojatno je da mnogi katamarani i trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu”.

Za sutra, 14. listopada, izdano je također zbog bure crveno upozorenje za Velebitski kanal i narančasto za Kvarner i Kvarnerić te Dalmaciju. U Velebitskom kanalu očekuje se jaka i vrlo jaka, tijekom noći i jutra mjestimice i olujna bura, s najjačim udarima vjetra 35-70 čvorova (65-130 km/h). U Dalmaciji se očekuje jaka, mjestimice i vrlo jaka bura. Najjači udari vjetra 35-55 čvorova (65-100 km/h).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here