Home Sport Vatreni poslao jasnu poruku onima koji ne vjeruju u plasman na SP

Vatreni poslao jasnu poruku onima koji ne vjeruju u plasman na SP

533
0
ROVINJ, CROATIA - JUNE 09: (EDITORS NOTE: Image has been digitally retouched) Borna Barisic of Croatia poses during the official UEFA Euro 2020 media access day on June 09, 2021 in Rovinj, Croatia. (Photo by Mattia Ozbot - UEFA/UEFA via Getty Images)

Iako u Osijeku na konto sjela željena pobjeda, Borna Barišić nije dvojio:

“Baš sam optimist da će sve to dobro završiti.”

Lijevi branič Vatrenih odigrao je 90 minuta u svojem Gradskom vrtu, bio je jedan od boljih u hrvatskom dresu, no izostao je sretan kraj, pišu Sportske novosti.

“Nisam spavao ove noći”, kazao nam je u startu.

“Ne mnogu reći da sam sretan. Moj je dojam da smo zaslužili tri boda. Dali smo sve od sebe, pokušavali smo, napadali, imali prilike, međutim nismo uspjeli zabiti taj treći pogodak. Nažalost, primili smo dva i naravno da na kraju nije dobro ispalo. Pogotovo što je Rusija dobila obje utakmice. Sve je dalje jasno, moramo svladati i Maltu i Ruse.”

Kakvi su bili komentari u svlačionici nakon susreta, kakvo je vladalo ozračje?

“Svi smo očekivali da ćemo pobijediti. Da se razumijemo, nismo podcijenili Slovake, nismo mislili da su loša ekipa niti smo olako ušli u dvoboj. Prikazali su dobar nogomet, međutim što se tiče pristupa, borbenosti, želje, tog htijenja koje je nužno, od prvog do zadnjeg igrača, svi smo bili na visokoj razini. Žao mi je što nismo nagrađeni za to, što nema pobjede. Na kraju nam je i taj gol poništen. To je rezime Slovačke, ali s ključnom činjenicom za dalje: ništa se nije dogodilo što bi rasplet izbilo iz naših ruku. Sami odlučujemo o sebi. To je pozitivna stvar.”

Nahvalio je pomake ekipe na bolje.

“Moramo nastaviti u ritmu u kojem smo odradili rujan i listopad. Vidi se i izvana da smo se, ajmo tako reći, stabilizirali, da se vraćamo na neke stare staze. Pogotovo koliko je puno došlo novih igrača, mladih dečki koji su svi motivirani i dali su nešto pozitivno ovoj reprezentaciji. Idemo u dobrom smjeru.”

Ispada da bi za Hrvatsku bilo preglatko da je sve dobila. Kao da nam treba malo drame.

“Povijesno gledano čini se da ne može kod nas bez drame. Što reći? Voljeli bismo svi da smo dobili…”

Kako se vidjeli primljene golove. Je li ih se moglo spriječiti?

“Mislim da smo kod oba pogotka mogli bolje reagirati u nekim situacijama. Detalje ćemo još analizirati. Valja nam prvo pogledati snimku. Rijetki su pogoci kad se nešto ne može kvalitetnije odraditi, osim kad se zabije zaista svjetski gol. Radit ćemo na tome na sljedećem okupljanju. Kad bi bilo sve savršeno završilo bi uvijek 0:0”, nasmijao se Borna.

Odlučujuća utakmica je s Rusijom na Poljudu. Njima bi mogao biti dovoljan jedan bod. Nisu previše napadali ni u Moskvi protiv Hrvatske, iako su imali neke opasne situacije koje je Livaković obranio. Mogli bi u Splitu bili povučeni i vrebati hrvatski kiks…

“Ne mogu još govoriti o ruskoj taktici, ali siguran sam da ćemo se dobro pripremiti. Ako mi svladamo Maltu i oni Cipar te ostane odnos u bodovima kao je sada, njima će igrati i remi. Znači, imaju povoljniju situaciju. No, sve je u našim rukama. Ako pokažemo kvalitetu koju imamo, uz ovu požrtvovnost i borbenost koje nas krase, doći će do izražaja to što smo bolji. Iako, bit će teška utakmica, Rusi drže kontinuitet, pobjeđuju.”

Koliko vjerujete da će se Hrvatska plasirati na Svjetsko prvenstvo?

“Vjerujem. Uvijek sam takav, optimist po prirodi. Mislim da hoćemo. I inače ne mogu ući u utakmicu da ne vjerujem kako sam bolji i kako ću pobijediti, a susret će pokazati. Smatrao sam i da smo jači od Slovačke te da ćemo je svladati, pa nismo. Rusi stvarno igraju nogomet koji ima smisla i na tablici su ispred nas. Snažna su ekipa. Ponavljam, neće biti lako…”

Statistika govori da ste imali devet centaršuteva s lijevog boka, ali obrana je to čistila.

“Slovaci su jaki skakači, to moram priznati. Znate kako je kod centaršuta, nekad ubaciš pet-šest odličnih pa ne bude ništa, nekad pošalješ loptu koja je “na pola“, pa zabijemo gol i ispadne dobro. Sve je to pomalo relativno. Da, bilo je puno dobrih ubačaja s jedni i druge stane, a oni su to znalački branili. Neke su im se lopte i odbijale kako su htjeli, imali smo i preko 20 šuteva… Nekad imaš sreće, nekad nemaš.”

Igrate dobro u reprezentaciji i u klubu, pretpostavljamo da ste osobno zadovoljni?

“Igram još puno zreliji nogomet nego prije. Napredujem iz sezone u sezonu. Mogu reći kratko i jasno sam zadovoljan. No, daleko je kraj. Puno je utakmica pred nama, moram ostati fokusiran jer tako se napreduje i dalje.”

Play-off bi bio težak posao.

“Igra se s dva protivnika po jednu utakmicu, nikome to neće biti lako.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here