Home Vijesti Sudar kamiona i automobila na autocesti Rijeka – Zagreb

Sudar kamiona i automobila na autocesti Rijeka – Zagreb

1058
0

Na državnoj cesti A6, na ulazu u tunel Hrasten iz smjera Delnice prema smjeru Rijeke, 26. rujna, u 16:30 sati dogodila se prometna nesreća u kojoj su učestvovali teretni automobil i osobno vozilo, oboje zagrebačkih registracijskih oznaka. Dežurna ekipa PU Primorsko-goranske odmah je izašla na mjesto događaja gdje je obavila očevid. Što se točno dogodilo, pojasnio je voditelj smjene Operativno- komunikacijskog centra Policijske uprave Primorsko – goranske, Sandi Jusić.
 
– Vozač teretnog vozila koji se kretao iz smjera Delnica, pred tunelom Hrasten izgubio je kontrolu nad vozilom, udario u desni ivičnjak, nakon čega je tovarnim sandukom tj. hladnjačom udario u betonski potporni zid tunela. Vozilo se potom prevrnulo na bočnu stranu te nastavilo nekontrolirano kretati, odnosno kliziti. Prelaskom na lijevu kolničku traku, tovarnim sandukom udarilo je u lijevu bočnu stranu osobnog automobila koji se kretao iz suprotnog smjera, pojasnio je Jusić.
 
U osobnom automobilu došlo je do lakog povređivanja putnice koja je nakon pregleda na KBC-u Sušak puštena na kućnu njegu.
 
Tunel je koji je tijekom popodneva bio zatvoren te su se vozila usmjeravala na zaobilaznu cestu odnosno kroz Gorski Kotar, ponovo je otvoren za sav promet. (R1)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here