Home Sport Jadranski derbi: Franko zabio, Hajdukov jocker poravnao

Jadranski derbi: Franko zabio, Hajdukov jocker poravnao

478
0

Nogometaši Rijeke remizirali su protiv Hajduka 1:1 u utakmici osmog kola Hrvatski telekom Prve lige.

Jadranski derbi ponudio je zanimljiv ogled u kojem, da je bilo malo sreće, Rijeka i ranije mogla riješiti utakmicu, ali ovoga puta okvir gola u dva navrata spasio je goste iz Splita.

Jadranski derbi očekivano je donio oprezan ulaz u utakmicu u obje ekipe. Andrijašević je dobru utakmicu najavio udarcem u petoj minuti koji je završio u rukama vratara Posaveca. Na drugoj strani udarac Hamze blokirao je Župarić.

Veliku priliku Rijeka je imala u 10. minuti. Halilović je izveo korner, Župarićev udarac je blokiran, ali Acosty je sjajno pucao iz okreta, a lopta prošla tik uz vratnicu.

Hajduk je pokušao dugom loptom u 19. minuti, ona se odbila do Jaira čiji je udarac završio u bloku.

I kada se utakmica, barem po pitanju prilika, pomalo razvodnila na scenu je stupio Franko Andrijašević.

U 32. minuti Lončar je ubacio milimetarski preciznu loptu, a Franko Andrijašević sjajnim udarcem glavom zatresao mrežu Hajduka – 1:0!

Hajduk je ubrzo imao priliku preko Juranovića čiji je udarac iz poluvoleja od bloka otišao u korner, ali onda je Rijeka ponovo zaprijetila u 39. minuti.

Franko Andrijašević je još jednom pokazao nevjerojatnu lakoću, okrenuo je čuvara u kaznenom prostoru, ali lopta je odsjela na gredi.

Rijeka je do gola mogla i u sudalkoj nadoknadi. Andrijašević je iskoristio pogrešku obrane Hajduka i odigrao za Halilovića koji sjajno puca, ali loptu je blokirao Juranović.

Na otvaranju drugog dijela prvi je zaprijetio Hajduk. Bradarić je u 55. minuti odigrao za Jurića koji je uspio provući loptu pored Escovala, ali udarac s 15 metara nije bio dovoljno kvalitetan da bi ugrozio Prskala.

Rijeka je do prilike stigla u 66. minuti. Lončar je uspio iščeprkati loptu i gurnuti za Andrijaševića koji se našao u srcu kaznenog prostora, ali njegov udarac je blokiran.

Još bolja prilika uslijedila je u idućoj minuti. Kakva prilika za Rijeku. Halilović je odlično ušao iz drugog plana i sjajno pucao, ali vratnica je spasila Hajduk!

U 72. minuti lopta je kružila na rubu kaznenog prostora Rijeke, na kraju je sam ostao Jairo čiji udarac, srećom, nije bio precizan.

Hajduk je do izjednačenja stigao u 77. minuti. Tekliću, koji je nekoliko minuta ranije ušao u igru, ostavljeno je prostora na 25 metara, a nogometaš Hajduka preciznim udarcem matirao je Andreja Prskala – 1:1.

Lijepa akcija Rijeke u 86. minuti, Murić je u završnici ubacio, Iglesias pucao glavom, ali Posavec je uspio ukrotiti loptu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here