Home Mozaik Japanci konačno odahnuli: Prestali smo koristiti floppy disk

Japanci konačno odahnuli: Prestali smo koristiti floppy disk

82
0
pexels pixabay 163161

Do prošlog mjeseca, Japan je imao 1035 propisa koji zahtijevaju korištenje disketa, tehnološki zastarjelog uređaja koji je sada zamijenjen modernim digitalnim rješenjima. Ova promjena označava kraj ere disketa u japanskoj administraciji i važan je korak prema digitalnoj transformaciji zemlje.

Inicijativa za suzbijanje zastarjele tehnologije

Pod vodstvom ministra Taro Konoa, Japan je osnovao digitalnu agenciju 2021. godine kako bi eliminirao prepreke uvođenju digitalnih identifikacija i aplikacija za praćenje kontakata. Ova inicijativa postala je ključna tijekom pandemije COVID-19, kada je postalo jasno da je oslanjanje na zastarjelu tehnologiju poput disketa i faks uređaja otežavalo implementaciju modernih digitalnih rješenja.

Globalni trendovi i izazovi modernizacije: Japanci nisu jedini koji su koristili floppy disk do nedavno

Unatoč globalnom napuštanju disketa, mnoge organizacije i dalje se suočavaju s izazovima prilagodbe modernim tehnologijama. Primjeri izvan Japana, poput korištenja disketa za softver avionike u Boeing 747-400 British Airwaysa do 2020. godine ili za kontrolu nuklearnog oružja u američkoj vojsci do 2019. godine, pokazuju da se neke organizacije i dalje suočavaju s izazovima modernizacije i digitalne transformacije. (Reuters)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here