Home Vijesti Japanska youtuberica o kulturnim šokovima u Rijeci: riječka voda, vozači Autotroleja i...

Japanska youtuberica o kulturnim šokovima u Rijeci: riječka voda, vozači Autotroleja i što mi smeta u ovdašnjim kafićima

485
0

Akari je Japanka s riječkom adresom i na svom Youtube kanalu često komentira razliku između Rijeke i Japana. U zadnjem videu dotakla se svojih neobičnih iskustava u Rijeci, po čemu se Rijeka i Hrvatska razlikuju od Japana, koje kulturne šokove je doživjela u Rijeci.

“Kada sam se vozila gradskim busom, bilo je dosta mračno, u busu je bila grupa studenata koja je bila prilično glasna. Vozač Autotroleja je očito bio nezadovoljan zbog toga i okrenuo se prema studentima i zavikao: NEMOJTE TAKO GLASNO RAZGOVARATI!! NE SMETAJTE OSTALIM PUTNICIMA!!“. Nisam sigurna što je točno rekao jer ne znam savršeno hrvatski, ali čovjek je neupitno bio ljut. Takva situacija bi u Japanu bila nemoguća, japanski vozač gradskog busa bi staloženo došao do grupe studenata i ljubazno i mirno zamolio studente “Molim vas budite tihi zbog ostalih putnika, hvala”. No očito ovdje su vozači gradskog prijevoza malo suroviji, tako da Japanci budite oprezni kada koristite gradski prijevoz u Hrvatskoj”.

Ostatak videa možete pogledati ovdje:

O svom životu u Nagasakiju:

Akari je u prošlosti objavila video o prometu i vožnji u Rijeci, kojeg možete pogledati ovdje:

Previous articleJadranski derbi: Objavljeni sastavi
Next articleKompleks Metropolis je podsjetnik na slavnu prošlost, no, koji su planovi za budućnost?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here