Home Mozaik Jazz ‘Tunel’ premalen za sve zaljubljenike u ‘LeKap Quartet’

Jazz ‘Tunel’ premalen za sve zaljubljenike u ‘LeKap Quartet’

301
0

Jazz klub »Tunel« na Školjiću bio je premalen za sve one koji su preksinoć željeli poslušati »LeKap Quartet«, vrhunski vokalno-instrumentalni sastav predvođen jazz pjevačicom Lelom Kaplowitz koja je te večeri proslavila petnaest godina glazbenog rada.
    Na isti dan na koji je, pred točno desetljeće i pol, u rodnom Sisku osnovala prvi bend, »Paint it, black«, Lela je prisutne oduševila zanimljivim presjekom svoje jazzerske karijere pri čemu su joj instrumentalno pomogli Damjan Grbac na kontrabasu, Tonči Grabušić na bubnjevima i njezin suprug Joe na klavijaturama. Odlične Joeve solaže na klavijaturama i isto takve Leline improvizacije te repertoar sastavljen od probranih skladbi, od gospela do mjuzikala i neizostavnih jazz standarda, preksinoćnji su nastup u Tunelu učinili i više nego uspješnom jazz večeri.
    Iako su se, zbog glasnog žamora okupljenih, poseban Lelin vokal i svirka pratećih glazbenika pomalo izgubili u prostoru, njihov je nastup bio jedna od najboljih svirki koje su se u posljednje vrijeme mogle čuti u jazz »Tunelu«. Slavljenički koncert Lele Kaplowitz svojim su dolaskom uveličali njezini brojni kolege glazbenici, a među posjetiteljima je bila i glumica Andreja Blagojević, jedna od njezinih učenica jazz pjevanja, koja je preksinoć proslavila rođendan. (novi list)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here