Home Kolumne Je li dvorana Zamet peglica po cijeni Mercedesa?

Je li dvorana Zamet peglica po cijeni Mercedesa?

1815
3

Jučerašnje Gradsko vijeće Grada Rijeke raspravljalo je i o odluci o novom zaduženju za Centar Zamet donesenoj zbog naknadnih radova izvođača. Vijećnici iz opozicije Tomislava Zečević Pedić (HDZ) i Dinko Beaković (PGS) ustvrdili su da nikada nisu bili protiv dvorane, ali da je ona daleko premašila realne financijske okvire koliko je trebala koštati, što će Grad dovesti u dužničko ropstvo. Vijećnik Liste za Rijeku Danko Švorinić ustvrdio je kako smo u slučaju dvorane za ‘cijenu Mercedesa, dobili peglicu’, te iznio niz usporedbi kapaciteta dvorana i cijena izgradnje u Hrvatskoj i Njemačkoj. Ti podaci su u međuvremenu objavljeni i na službenoj stranici Liste za Rijeku.


Centar Zamet

Gradonačelnik je odgovorio da izneseni podaci nisu pouzdani te da se u slučaju Centra Zamet ne radi samo o iznosu potrebnom za izgradnju dvorane nego i za dodatne sadržaje na što mu je Zečević Pedić replicirala tvrdnjom kako se i u slučaju drugih dvorana grade i dodatni sadržaji. (rd)

Previous articleGospodarstvo Županije u slobodnom padu
Next articleŠvorinić na Aktualnom satu: U Gradu ismijavaju smisao Zakona o javnoj nabavi

3 COMMENTS

  1. pa evo, ne moras bit neki ekspert. da prodjes ko zdravi seljo beljo kraj toga i pitas posto nekretnina i ispljunu ti tu cifru osto bi bez zraka. cijena za kupit, ne za izgradit. da gradjevinske firme imaju takve kriterije kod gradnje obicnih stanova zgrada na viskovu bogu iza nogu bi kostala miljon kuna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here