Vijesti

Jedna osoba teže, dvije lakše ozlijeđene u prometnim nesrećama ovog vikenda

Jedna osoba teže, dvije lakše ozlijeđene u prometnim nesrećama ovog vikenda

Prošlog vikenda na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 35 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba teže, a dvije su osobe lakše ozlijeđene.
Teško je ozlijeđen motociklist u nesreći koja se dogodila u subotu, 9. ožujka oko 20.25 sati na području Novog Vinodolskog. Zbog neprilagođene brzine uvjetima i stanju na cesti, izgubio je nadzor nad motociklom i udario u betonski rubnik, nakon čega je zajedno s motociklom pao na kolnik. Utvrđeno je da je motociklom upravljao pod utjecajem alkohola od 0,89 g/kg, bez vozačke dozvole, odnosno, prije stjecanja prava na upravljanje tom vrstom vozila, a prilikom vožnje nije koristio ni zaštitnu kacigu. Liječnička pomoć mu je pružena u KBC Rijeka gdje su mu utvrđene teže ozljede.

U Kastvu je pak 8. ožujka priveden 56-godišnji vozač koji je oko 19.40 sati izazvao prometnu nesreću upravljajući vozilom pod utjecajem alkohola. Krećući se na Trgu Matka Laginje osobnim vozilom marke Fiat, riječkih registarskih oznaka, pri koncentraciji alkohola od 1,89 g/kg, izgubio je nadzor nad vozilom i udario u četiri parkirana osobna vozila. Zbog izazivanja prometne nesreće, procesuiran je i sankcioniran sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

Počinjenje prometnih prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola zabilježeno je i dan kasnije na području Rijeke. U Zvonimirovoj ulici oko 23.45 sati policija je zaustavila 44-godišnjeg vozača osobnog vozila marke Volkswagen, riječkih registarskih oznaka, koji je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola od 1,45 g/kg.

Na području Bribira jučer je oko 1.20 sati u prometu zatečen 35-godišnji vozač osobnog vozila marke Nissan, riječkih registarskih oznaka, koji je ignorirao policijske zapovijedi. Unatoč svjetlosnim i zvučnim signalima policijske ophodnje, odbio se zaustaviti i nastavio vožnju. Nakon zaustavljanja, priveden je u policijske prostorije gdje je utvrđeno da je vozilom upravljao bez važeće vozačke dozvole, pritom je odbio i testiranje na droge, a kod sebe je imao 0,59 grama droge kokaina. Poradi počinjenja navedenih prekršaja, prijavljen je sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama i prema Zakonu o suzbijanju zlouporabe droga.
Osim spomenutih počinitelja, policija je tijekom vikenda na graničnom prijelazu Rupa evidentirala dvojicu hrvatskih vozača koji su osobnim vozilima upravljali s nevažećim prometnim dozvolama.

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vijesti

More in Vijesti

U parku u Rijeci curicu i dječaka napao nožem, objavljeni detalji

spMarch 19, 2019

28-godišnjak vozio Bmw Zg oznaka i napuhao 2,17 promila!

spMarch 19, 2019

Snježna mećava na Učki

spMarch 18, 2019

Svečanom akademijom obilježeno 300 godina od proglašenja Rijeke slobodnom kraljevskom lukom

spMarch 18, 2019

Vozio ‘alfu’ s 2,11 promila pa udario u teretno vozilo

spMarch 18, 2019

Nakon nereda na utakmici Naprijed – Vinodol uhićena dvojica 19-godišnjaka

spMarch 18, 2019

Još jedan dan bez kiše, a onda stižu oluje i veliko zahlađenje!

spMarch 16, 2019

Hrvatski vojnik u Rijeci osuđen zbog ratnog zločina

spMarch 16, 2019

U Poljanama pronađena bomba iz 2.svjetskog rata

spMarch 14, 2019

Copyright © 2017 Rijeka danas.