Vijesti

Jedna osoba teže, šest lakše ozlijeđeno u prometnim nesrećama ovog vikenda

Jedna osoba teže, šest lakše ozlijeđeno u prometnim nesrećama ovog vikenda

Proteklog vikenda na prometnicama Policijske uprave primorsko-goranske zabilježeno  je 28 prometnih nesreća, u kojima je jedna osoba teže, a šest je osoba lakše ozlijeđeno. 

Teško je ozlijeđen 54-godišnji vozač motocikla marke Yamaha, riječkih registracijskih oznaka koji je 16. veljače oko 16.30 sati sudjelovao u prometnoj nesreći u Matuljima. Motociklom je upravljao brzinom neprilagođenom uvjetima i stanju kolnika te udario u stražnji dio osobnog vozilo koje se kretalo istim smjerom, nakon čega je zajedno s motociklom pao na kolnik. Radi zadobivenih ozljeda prevezen je u KBC Rijeka.

Tijekom vikenda na području Mošćeničke Drage, Kastva, Kostrene, Rijeke i Raba dogodile su se prometne nesreće u kojima su vozači osobnih vozila bili pod utjecajem alkohola između 1,17 i 1,83 g/kg. U prometnoj nesreći na Rabu lakše je ozlijeđen 60-godišnji vozač motocikla, stradao u sudaru s osobnim vozilom, dok u ostalim prometnim nesrećama srećom nije bilo ozlijeđenih osoba. Dvojica vozača, 60-godišnji državljanin Njemačke (1,83 g/kg) i 29-godišnji hrvatski državljanin (1,72 g/kg), sudionici prometnih nesreća u Mošćeničkoj Dragi i na području Kastva su zadržani u službenim prostorijama policije.

Zbog opasnosti da će ugrožavati sigurnost prometa na cestama u službenim prostorijama policija je zadržala i 36-godišnjeg vozača osobnog vozila kojem je izmjerena koncentracija alkohola od 2,58 g/kg. Ovaj vozač je zaustavljen u noći 17. veljače u Crikvenici, a osim alkoholiziranosti utvrđeno je da vozilom upravlja prije stjecanja prava na upravljanje. Zadržan je i 60-godišnji vozač zatečen sinoć oko 20.40 sati na području Malinske dok je osobnim vozilom upravljao pri koncentraciji alkohola od 1,97 g/kg. Policija je zadržala i 42-godišnjeg vozača koji je 15. veljače oko 23.30 sati zaustavljen u Ulici Frana Kresnika u Rijeci, a koji je osobnim vozilom upravljao u vrijeme važeće zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije i pri koncentraciji alkohola od 0,89 g/kg.

Osim toga, u Rijeci u Zametskoj ulici 16. veljače oko 17.10 sati policija je uočila vozilo koje je krivudalo te je nakon zaustavljanja utvrđeno da vozilom upravlja 60-godišnjak s koncentracijom alkohola od 1,74 g/kg.

Na području Crikvenice 16. veljače zaustavljen je 37-godišnjak koji je prije stjecanja prava na upravljanje zatečen kako upravlja tehnički neispravnim i neosiguranim osobnim vozilom.

U noći 17. veljače na području Bribira zaustavljeno je vozilo kojim je upravljao 42-godišnjak prije stjecanja prava na upravljanje i bez osobnih isprava, dok je jučer poslijepodne na području Vrbovskog, kod vijadukta Zečeve drage zaustavljen 25-godišnjak kod kojeg je pronađeno oko 5 grama marihuane i manja količina hašiša i koji je odbio testiranje na droge.

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vijesti

More in Vijesti

Lista za Rijeku predstavila mjere za ljepši i sigurniji grad

spMay 21, 2019

Kamion izgorio kod Drage

spMay 21, 2019

17-godišnjak jurio centrom, bježao policiji pa izazvao prometnu nesreću

spMay 20, 2019

Lančani sudar na autocesti A6 u pravcu Rijeke

spMay 20, 2019

Spitzenkandidat socijaldemokrata posjetio Rijeku

spMay 19, 2019

Politico: HDZ 5, SDP 3, ŽZ 1, Amst 1, Most 1

spMay 19, 2019

Prometna nesreća pored željezničkog kolodvora

spMay 19, 2019

Vedrana Rudan: Hod zakurac!

spMay 18, 2019

Darijo Vasilić novi stari predsjednik Primorsko goranskog saveza

spMay 18, 2019

Copyright © 2017 Rijeka danas.