Vijesti

Jedna osoba teže, šest lakše ozlijeđeno u prometnim nesrećama ovog vikenda

Jedna osoba teže, šest lakše ozlijeđeno u prometnim nesrećama ovog vikenda

Proteklog vikenda na prometnicama Policijske uprave primorsko-goranske zabilježeno  je 28 prometnih nesreća, u kojima je jedna osoba teže, a šest je osoba lakše ozlijeđeno. 

Teško je ozlijeđen 54-godišnji vozač motocikla marke Yamaha, riječkih registracijskih oznaka koji je 16. veljače oko 16.30 sati sudjelovao u prometnoj nesreći u Matuljima. Motociklom je upravljao brzinom neprilagođenom uvjetima i stanju kolnika te udario u stražnji dio osobnog vozilo koje se kretalo istim smjerom, nakon čega je zajedno s motociklom pao na kolnik. Radi zadobivenih ozljeda prevezen je u KBC Rijeka.

Tijekom vikenda na području Mošćeničke Drage, Kastva, Kostrene, Rijeke i Raba dogodile su se prometne nesreće u kojima su vozači osobnih vozila bili pod utjecajem alkohola između 1,17 i 1,83 g/kg. U prometnoj nesreći na Rabu lakše je ozlijeđen 60-godišnji vozač motocikla, stradao u sudaru s osobnim vozilom, dok u ostalim prometnim nesrećama srećom nije bilo ozlijeđenih osoba. Dvojica vozača, 60-godišnji državljanin Njemačke (1,83 g/kg) i 29-godišnji hrvatski državljanin (1,72 g/kg), sudionici prometnih nesreća u Mošćeničkoj Dragi i na području Kastva su zadržani u službenim prostorijama policije.

Zbog opasnosti da će ugrožavati sigurnost prometa na cestama u službenim prostorijama policija je zadržala i 36-godišnjeg vozača osobnog vozila kojem je izmjerena koncentracija alkohola od 2,58 g/kg. Ovaj vozač je zaustavljen u noći 17. veljače u Crikvenici, a osim alkoholiziranosti utvrđeno je da vozilom upravlja prije stjecanja prava na upravljanje. Zadržan je i 60-godišnji vozač zatečen sinoć oko 20.40 sati na području Malinske dok je osobnim vozilom upravljao pri koncentraciji alkohola od 1,97 g/kg. Policija je zadržala i 42-godišnjeg vozača koji je 15. veljače oko 23.30 sati zaustavljen u Ulici Frana Kresnika u Rijeci, a koji je osobnim vozilom upravljao u vrijeme važeće zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije i pri koncentraciji alkohola od 0,89 g/kg.

Osim toga, u Rijeci u Zametskoj ulici 16. veljače oko 17.10 sati policija je uočila vozilo koje je krivudalo te je nakon zaustavljanja utvrđeno da vozilom upravlja 60-godišnjak s koncentracijom alkohola od 1,74 g/kg.

Na području Crikvenice 16. veljače zaustavljen je 37-godišnjak koji je prije stjecanja prava na upravljanje zatečen kako upravlja tehnički neispravnim i neosiguranim osobnim vozilom.

U noći 17. veljače na području Bribira zaustavljeno je vozilo kojim je upravljao 42-godišnjak prije stjecanja prava na upravljanje i bez osobnih isprava, dok je jučer poslijepodne na području Vrbovskog, kod vijadukta Zečeve drage zaustavljen 25-godišnjak kod kojeg je pronađeno oko 5 grama marihuane i manja količina hašiša i koji je odbio testiranje na droge.

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vijesti

More in Vijesti

Luda utrka policije za motociklistom!

spMarch 25, 2019

Vikend u prometu: Najveća brzina 196 km/h, najveća koncentracija alkohola 1,93 g/kg

spMarch 25, 2019

Mladić poginuo na Kukuljanovu nakon što se na njega prevrnuo viličar

spMarch 23, 2019

Needcompany: Svjetska kazališna atrakcija sutra u Zajcu

spMarch 23, 2019

Večeras na Molo longu zabavni program i puštanje lampiona

spMarch 23, 2019

Jurio Drenovom pa se izvrnuo na krov

spMarch 23, 2019

Predstavljanje obnovljene povijesne vodospreme Podvežica

spMarch 21, 2019

Obersnel zadovoljan komunalnim redarima, grad nabavlja kamere za kažnjavanje nepropisnog parkiranja

spMarch 20, 2019

S otuđenim vozilom prouzročio prometnu nesreću

spMarch 20, 2019

Copyright © 2017 Rijeka danas.